Gündem Hayranları Diana’yı sergisinde andı

Hayranları Diana’yı sergisinde andı

01.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ölümünün 20. yılında Prenses Diana’nın anısı için açılan Kensington Sarayı’ndaki sergi için dün uzun kuyruklar oluştu

Hayranları Diana’yı sergisinde andı

Prenses Diana’nın ölümünün 20. yılında Londra’daki Kensington Sarayı’nda açılan ve kıyafetlerinin ağırlıklı olarak yer aldığı sergi, dün ziyaretçi akınına uğradı. Önce Kensington Sarayı’nın bahçesine çiçek bırakan Diana’nın hayranları daha sonra da saraydaki sergiyi ziyaret etti.

Haberin Devamı

Versace’den ilk tasarlanan elbise

Prenses Diana, 1991’deki bir fotoğraf çekimi için efsanevi Versace elbisesini giydi. Gianni Versace’nin Prenses Diana için tasarladığı bu ilk kıyafet, 2015’teki bir açık artırmada rekor fiyata 200 bin dolara alıcı buldu. Temmuz 1997’deki ölümüne dek Versace, Diana’nın en yakın arkadaşlarından biri oldu.

Hayranları Diana’yı sergisinde andı

Travolta ile Beyaz Saray’da dans

Serginin öne çıkan kıyafetlerinden biri de Victor Edelstein tasarımı kostüm. Diana gece mavisi kadife elbiseyi 1985’te John Travolta ile dans ettiği Beyaz Saray’daki bir gala yemeğinde giymişti. Diana aynı kıyafeti iki yıl sonra Charles ile birlikte geldiği Almanya’nın başkenti Bonn’u ziyareti sırasında da giymişti.

Halkın prensesi

Haberin Devamı

Diana’nın Charles’tan ayrılması 1992’de açıklandı. 1990’larda prensesin giyimi belirgin bir değişiklik gösterdi ve daha pratik bir ‘iş elbisesi’ tarzına dönüştü. Galler Prensesi, Başbakan Tony Blair’in onun Ağustos 1997’deki ölümünden sonra kullandığı ifadeyle ‘Halkın Prensesi’ne dönüştü.

Hayranları Diana’yı sergisinde andı

Oğulları da çiçek bıraktı

Prenses Diana’nın hayranları önce Kensington Sarayı’nın kapısına çiçek bıraktı ve daha sonra da sergiyi gezdi. Diana’nın oğulları Cambridge Dükü William ve Prince Harry de sarayın önüne dün çiçek bıraktılar.