Gündem ‘Hedef göstermek fıtratıma ters’

‘Hedef göstermek fıtratıma ters’

18.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Adalet Komisyonu, Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na ilişkin mesaisini dün de sürdürdü.

‘Hedef göstermek  fıtratıma ters’

Milletvekillerinin Danıştay ve Yargıtay üyeliğinin 12 yılla sınırlandırılmasının gerekçesinin sorulması üzerine yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi üyelerinin 12 yıl görev yaptığını, yüksek yargı organlarının tamamını eşit süreye getirmenin daha doğru olacağının düşünüldüğünü ifade etti.

‘İstatistik verdim’

Bozdağ, komisyonda CHP’li milletekillerinin önceki gün olduğu gibi CHP’lilerin cezaevi ziyaretlerine ilişkin dağıtılan bir broşüre ilişkin açıklamalarını eleştirmeleri üzerine ise, “Ben herhangi bir CHP’linin ismini açıklamadım. Genel ziyaret istatistiklerini verdim. Herhangi bir CHP milletvekili arkadaşımızı hedef gösterme düşüncesiyle de böyle bir açıklamayı kesinlikle yapmadım” ifadesini kullandı. Bozdağ, şöyle konuştu:

“Bunun ahlaksızlık, sorumsuzluk, gayri meşru bir yöntem olduğunu ve doğru olmadığımı, bunu yapan kim olursa olsun onun karşısında olduğumu söyledim. Yaptığım şey sadece bir genel ziyaret istatistiği vermek olmuştur. Herhangi bir milletvekili arkadışımızı ima yollu dahi hedef göstermem mümkün değildir. Bu benim fitratıma, ahlakıma, insanlığıma da terstir.”
CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel’in, 24 CHP’li milletvekilinin teröristlerle görüştüğüne yönelik broşürde yer alan bilgilerin Adalet Bakanlığı’ndan gayri ahlaki ve gayri yasal yollarla çıkartıldığını savunması üzerine de Bozdağ, “Gerekli incelemeyi yaptıracağım. İncelensin bakalım ne çıkacak. Ona göre de söyleyeceğiz. Tespit edersek kimdir, nedir gereğini yaparız” diye konuştu.