Gündem Helikopter yanlış yerde arandı

Helikopter yanlış yerde arandı

27.03.2009 - 15:31 | Son Güncellenme:

Helikopter enkazına ulaşan öncü grup çevrenin iki metrelik karla kaplı olduğunu ve hiç ayak izi olmadığını iletti

Helikopter yanlış yerde arandı

BB lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındakileri taşıyan helikopterin en kazına ulaşıldı. Gazetemiz Milliyet'in haberinde olduğu gibi enkazın arama bölgesinin tam tersi istikamette bulunduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Enkaza ulaşan korucunun ifadelerine göre aramalar şu ana kadar yanlış yerde yapıldı . Enkazın açık bir alanda bulunduğu ve görülmemesinin imkansız olduğu bildirildi.

ARANMAYAN BÖLGEDE ÇIKTI 
Korucu Abidin Karataş, olay yerinde telefonla gördüğü manzarayı şöyle anlattı:
“Parçalanan helikopterde 5 ceset gördük. Donmuş haldeler. Muhsin Yazıcıoğlu'nu göremedik. Aramalarda kimsenin aklına gelmeyen bir yer burası. Açık bir alan. Burada hiç arama yapılmadı. İki metre kar var. Sadece bizim izlerimiz var, buzden önce kimse gelmemiş.” 

Abidin Karataş, enkazın bulunduğu yerin Göksun'a çok uzak olduğunu belirterek, “Burası Keş Dağı'nda Kanlı Çukun denen yerin arkasında, Kurudere diyorlar. Bildiğimiz bir yer değil” dedi. 

Korucu Karataş, yanındaki köylülerle birlikte zor durumda olduklarını, sis nedeniyle 200 metre önlerini göremediklerini, ısınmak için ateş yakarak kurtarma ekibinin gelmesini beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

İŞTE BBP'NİN İDDİASI

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, helikopter enkazının yanlış yerde arandığını öne sürdü. Tunç, “dağın hep kuzey tarafında arama yapıldı, bizim tespit ettiğimiz alan dağın güneyinde” dedi

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir?Tunç, Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin bulunduğu helikopterin enkazının yanlış yerde arandığını öne sürdü. Tunç, “4 partili mühendis GPS cihazıyla bir koordinat tespit etti. Dağın hep kuzey tarafında aramalar yapılıyordu. Oysa bizim tespit ettiğimiz alan dağın güney tarafında. Tabanımıza, bu beceriksizliği yapanların durumu izah etmesini bekliyoruz” dedi.
Parti genel merkezinde önceki akşam başlayan umutlu bekleyiş, öfkeye dönüşürken bölgede bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın bulunduğu makam aracının önünü kesen BBP’liler sloganlar atıp yuhalayarak tepki gösterdi.