Gündem Hem hayatı hem de bacakları kurtuldu

Hem hayatı hem de bacakları kurtuldu

28.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Bir anda bacaklarını kullanamaz hale gelen ve felç geçirdiği sanılan 56 yaşındaki Erol Yılmaz’ın sırtında çok nadir görülen bir tümör olduğu tespit edildi. Yılmaz, başarılı bir operasyonla hayatını zindan eden tümörden kurtularak sağlığına kavuştu.

Hem hayatı hem de  bacakları kurtuldu

Samsun’da yaşayan Erol Yılmaz bacaklarındaki şiddetli bir ağrı hissedince hemen doktora gitti. Yılmaz’a önce fizik tedavi uygulanmaya başlandı. Yürümesinde sıkıntı yaşarken bir anda bacaklarındaki his gitti. Eşi ve çocukları tarafından hastaneye götürülen Yılmaz’a felç teşhisi konuldu.

Haberin Devamı

Tümör tespit edildi

Başka bir uzmandan daha görüş almak isteyen aile Liv Hospital Samsun Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal Ulaş’a başvurdu. Tetkikler sonucunda, Yılmaz’ın sırtında nadir görülen bir kemik tümörü olduğu ortaya çıktı. Operasyona alınan Yılmaz tümörden kurtuldu.

Zorlu bir operasyon sonucu hem yeniden yürümeye başlayan, hem de hayatı kurtulan Yılmaz, “Artık bacaklarımı hissediyorum. Tekrar yürümeye başladım” diye konuştu.

Op. Dr. Ali Kemal Ulaş da, hastanın ilk geldiğinde kendilerine belinde kanal darlığı olduğu ve yürüyemeyeceğinin söylendiğini belirterek şunları söyledi: “Hastanın sırtında ‘Plasmositoma’ dediğimiz 5.5 santim büyüklüğünde tümör olduğunu ve şikayetlerinin de bundan kaynaklandığını tespit ettik. Bu tümörün omuriliği sıkıştırması neticesinde hastamızın yürüyemediğini gördük. Hasta ameliyatın ardından üçüncü gün yürümeye başladı. Aynı anda hem hayatı kurtuldu hem de bacakları.”