Gündem Hem pratik hem geleneksel: Haşhaşlı Revani

Hem pratik hem geleneksel: Haşhaşlı Revani

17.04.2018 - 10:19 | Son Güncellenme:

Revani , şerbetli tatlılar arasında yer alsa da hem hafif hem de pratik oluşuyla diğer alternatifler arasında öne çıkıyor. Bu geleneksel tatlının pek çok farklı tarifi ve sunumu mevcut. Antep fıstıklı, kaymaklı ya da dondurmalı tarifler bunlardan birkaçı. Biz bu yazımızda sizinle Haşhaşlı Revani tarifini paylaşıyoruz...

Hem pratik hem geleneksel: Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani Malzemeleri
Haşhaşlı Revani malzemeleri her evde bulunan basit ürünlerdir.
• 1 su bardağı şeker
• 3 tane yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı irmik
• 1 su bardağı sıvıyağı
• 1 su bardağı un
• 1 paket vanilya
Yarım su bardağı kadar haşhaş
• 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin:
• 1,5 su bardağı su
• 1 su bardağı şeker

Üzeri için:
1 çay bardağı kadar süt
1 paket kremşanti

Haşhaşlı Revani Yapılışı

Haşhaşlı Revani ilk başta yapımı zor gibi gözükse de aslında kolay bir tatlıdır. Her evde bulunan malzemeleri ve kolay yapımı ile sizin de ilginizi çekmeyi başaracaktır. Bir kez yaptığınızda artık alışkanlık haline getireceğiniz bir tatlı türüdür. Haşhaşlı Revani yapılışı sırasında ilk önce 3 adet yumurta ve 1 su bardağı şekeri karıştırma kabının içine alınız. Daha sonra köpük olana kadar iyice çırpınız. Köpüren karışımın içine sıvıyağı ve sütü ekleyiniz ve tekrar karıştırınız. Daha sonra ise un, irmik, haşhaşı ekleyiniz. En son olarak ise vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek bir kez daha karıştırınız. Yağladığınız tepsiye karışımı dökünüz. 170 derece önceden ısıtılmış olan fırında haşhaşlı keki pişiriniz. Kek pişerken ise şeker ve suyu bir tencereye alarak şerbetini yapınız. Fırından çıkan kek soğuduğunda ve şerbetin ilk sıcaklığı geçtiğinde kek ve şerbeti buluşturunuz. Tatlı tamamen soğuduğunda ise üzerine kremşantiyi hazırlayıp dökünüz ve yayınız. Bu tarifi dilerseniz kremşanti koymadan sade olarak da yapabilirsiniz. 1-2 saat dinlendikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Haşhaşlı Revani tarifini günlük hayatta ya da özel günlerinizde gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Afiyet Olsun!