Gündem Hemen çözüm üretin

Hemen çözüm üretin

02.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cezaevlerindeki açlık grevlerinde 52. güne girildi. Aralarında Yaşar Kemal, Murathan Mungan, Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Zülfü Livaneli gibi aydınların bulunduğu bir grup, ölümler yaşanmadan çözüm üretilmesini talep etti

Hemen çözüm üretin

Çok sayıda cezaevinde Abdullah Öcalan’a yönelik ‘tecridin’ kaldırılması, ana dilde eğitim ve savunma talepleriyle başlatılan açlık grevleriyle ilgili olarak dün Taksim Hill Otel’de düzenlenen toplantıya BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in yanı sıra aralarında Yaşar Kemal, Mehmet Bekaroğlu, Murathan Mungan, Zülfü Livaneli, Gençay Gürsoy, Aydın Engin, Mustafa Alabora, Orhan Alkaya, Ufuk Uras, Mahmut Alınak gibi çok sayıda aydın katıldı. Konuşmacılar, çözüm için adım atılmadığı halde ölümlerden Başbakan’ın sorumlu olacağının altını çizdi.
Murathan Mungan, “Sadece İmralı’da değil, Türkiye‘de tecrit var” dedi. Zülfü Livaneli ise geri dönülmez bir yola girildiğini vurgulayarak, “Bırakın demek yol değil. İnsan hayatı en yüce değerdir. Üslubunuzu değiştirin, yenilgi olarak görmeyin” dedi.

‘Hepsinin suçu var’
Mehmet Bekaroğlu, Başbakan’ın açıklamalarını eleştirerek, “Adım atmazlarsa, ölümlerden sorumlu olacaklar” diye konuştu. Yaşar Kemal ise, “Bir zamanlar benzer durumla karşılaştığımızda biz çok uğraştık. Çocukların bir kısmı öldü, bir kısmı kaldı. O ölümlerde hepsinin suçu vardı. Bugün olursa bugün de var” diyerek hükümetin ve Başbakan’ın açlık grevlerine yönelik tavrını eleştirdi.
Toplantının ardından Taksim Tramvay Durağı’nda toplanan grup, oturma eylemi yaptı. Vedat Türkali’nin kendi sesinden dinlenen çağrı metninde, “Milyonlar çözüm yolunu açmanızı, kanı durdurmanızı, ölümlere son vermenizi bekliyor” denildi.