Gündem HGS Bakiye Öğrenme ve Geçiş İhlali Sorgulama

HGS Bakiye Öğrenme ve Geçiş İhlali Sorgulama

26.07.2015 - 08:49 | Son Güncellenme:

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulamalarınızı artık internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Bu haberimizde HGS bakiye sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında detayları sizler için hazırladık.

HGS Bakiye Öğrenme ve Geçiş İhlali Sorgulama

Günümüz modern Türkiye’sinin köprü ve otoyollarında bulunan ücretli geçiş gişelerinde kullanılmakta olan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinin çağın gerisinde kalması ve ihtiyacı yeterli düzeyde karşılayamaması nedeni ile gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)’ ne geçiş yapıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü, PTT Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında tüm Türkiye’deki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde HGS kullanımına aktif olarak başlandı.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaşın internette HGS bakiye sorgulama gibi kolaylıklar yakalayabildiği bu yeni nesil Hızlı Geçiş Sistemi’nde mobil teknolojinin avantajlarından en etkin şekilde yararlanılıyor. Özellikle de tüm Türkiye’deki köprü ve otoyol ücretli geçiş noktalarında aktif olarak kullanılmaya başlanan HGS ile birlikte araç sahipleri, araçlarının ruhsatı ve kimlikleri ile herhangi bir PTT şubesinden HGS kartını ve bu karta bağlı olan HGS etiketini alabiliyor. HGS etiketi aracın ön camının kolay görünen bir noktasına yerleştirilirken, ücretli geçiş gişelerinden geçişler sırasında aracı durdurarak, kart okutma çilesi ile uğraşmak zorunda kalmadan seri geçişler yapılabiliyor. Otomatik olarak gişelerdeki cihazla etkileşime geçen ve ücreti alan bu yeni nesil HGS ile birlikte trafikte köprü ve otoyol gişelerindeki OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinden kaynaklı trafik yoğunluğu ve sorunları da çözüme kavuşuyor.

Haberin Devamı

PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından sunulan online HGS bakiye sorgulama gibi hizmetlerde araç sürücülerinin her zaman güncel HGS bakiyelerini kolayca öğrenebilmelerine yardımcı oluyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisinin sağladığı yeni nesil olanaklar ile birlikte internete son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilmekte olan vatandaşlar, internet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri’nin resmi web sitesini ziyaret ederek HGS bakiye sorgulama yapabiliyor. PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfası hgsmusteri.ptt.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabiliyor. Bu resmi hizmet sayfasında vatandaş, online HGS bakiye sorgulamasını gerçekleştirebiliyor. Müşteri hizmetleri giriş bölümünde üyeliği bulunmayan vatandaşların öncelikle üyelik işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

PTT Müşteri Hizmetleri ekranında müşteri hizmetleri giriş bölümünü kullanarak günce HGS bakiyesinin en ayrıntılı şekilde öğrenilebileceği HGS bakiye sorgulama işlemlerini internet kolaylığında gerçekleştirebiliyor. İnternet üzerinde yer alan bu ekranda üyelik işlemleri HGS bakiye sorgulama için ‘T.C. kimlik numarası’, e-posta’ ve ‘şifre’ girerek, üyelik işlemleri tamamlanıyor. Bu sayede sistem içerisinde güncel HGS bakiye limitini takip edebilme imkanına sahip olunabiliyor. Vatandaş ayrıca bu resmi web sayfasından HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini de yapabiliyor. Özellikle de HGS gişelerinden yapılan çeşitli sebeplere bağlı yasa dışı geçişlerden kaynaklı uygulanan herhangi bir ceza yaptırımının bulunup bulunmadığını öğrenebilmek mümkün oluyor.

Haberin Devamı

İnternette yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sitesinde HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri aracın sadece plaka bilgisini girerek, gerçekleştirilebiliyor. Böylelikle sürpriz HGS geçiş ihlali cezaları ile karşı karşıya kalınmıyor.