Gündem HGS Bakiye Öğrenme ve HGS Geçiş İhlali Sorgulama İşlemleri

HGS Bakiye Öğrenme ve HGS Geçiş İhlali Sorgulama İşlemleri

04.06.2015 - 15:11 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali sorgulama işlemleri online olarak kolayca yapılabilmektedir. HGS bakiye sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında tüm gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.

HGS Bakiye Öğrenme ve HGS Geçiş İhlali Sorgulama İşlemleri

Köprü ve otoyollardan geçiş yapabilmek için devlete bir ücret ödememiz gerekmektedir. Devlet bu ücretleri farklı yollarla tahsil etmektedir. Devlet bu ücretleri tahsil edebilmek için ilk olarak köprü ve otoyol girişlerine OGS ve KGS sistemlerini yerleştirmiştir. Ama son zamanlarda artan otomotiv sektörü yüzünden ve artan araç kullanımı sebebi ile köprü ve otoyol girişlerinde sürücüler sıra ve kuyruk beklemek zorunda kalmıştır. Devlet oluşan bu sıra ve kuyrukları kaldırmak ve engellemek için OGS ve KGS sistemlerini devreden kaldırmıştır. Devlet köprü ve otoyol girişlerine HGS sistemini koyarak daha rahat geçiş sağlamıştır. Sürücüler HGS sistemi ile köprü ve otoyollardan daha seri bir şekilde geçiş yapabilmektedir. Sürücüler HGS sistemini kullanabilmek için öncelikle PTT kurumlarına giderek bir üyelik açtırmaları gerekmektedir. Banka hesabını HGS sistemine bağladıktan sonra PTT kurumlarından bir çip veya kart almanız gerekir. Bu çipi aracınızın ön camına taktıktan sonra HGS sistemi ile köprü ve otoyol girişlerinde geçiş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS sistemi aracınızın ön camına taktığınız çipi okuyarak geçiş ücretini banka hesabınızda çekecektir. Bu sayede HGS sistemini kullanabilirsiniz. HGS sistemi ile geçiş yaptığınızda geçiş yaptığınıza dair ve bakiyeniz azaldığına dair sisteme kayıtlı olan cep telefonu numaranıza bir bilgi mesajı gelmektedir. HGS ile ilgili tüm işlemler PTT kurumlarına giderek gerçekleştirilebilmektedir. HGS bakiye sorgulama işlemini de anlaşmalı bankalara giderek gerçekleştirebilirsiniz. İnternetin bu kadar gelişmesinden sonra internet üzerinden de HGS bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebileceğiniz gibi HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden sorgulama işlemi için ilk olarak PTT kurumunun kurmuş olduğu HGS müşteri hizmetleri internet sayfasına giriş yapılmalıdır. Sağ üst tarafta bulunan müşteri hizmetleri giriş linkini tıklamalısınız. Açılan sayfaya e-posta adresinizi ve şifrenizi girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yerlere girmelisiniz. Bu işlemlerden sonra HGS müşteri hizmetleri sayfasına giriş yapabilirsiniz ve HGS bakiye sorgulama dahil olmak üzeri bir çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer HGS müşteri hizmetlerine kayıtlı üyeliğiniz bulunmuyor ise sol tarafta bulunan üye olun linkini tıklamalısınız. Açılan üyelik kaydı sayfasına T.C. kimlik numaranızı veya vergi numaranızı e-posta adresinizi ve giriş yapacağınız şifreyi oluşturmak için 2 kere sisteme girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri girdikten sonra son olarak güvenlik kodunu da gerekli yere girdikten sonra üye ol linkini tıklayarak üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işlemini tamamlandıktan sonra bilgilerinizi sisteme girdikten sonra giriş yapabilirsiniz ve bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

HGS bakiye sorgulama işlemini HGS müşteri hizmetleri sayfasından gerçekleştirebildiğiniz gibi bu sayfadan HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi için ana sayfada bulunan geçiş ihlali sorgula bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölüme ilk olarak sorgulama yapmak istediğiniz aracın plaka numarasını girdikten sonra son olarak güvenlik kodunu da gerekli yere girmelisiniz. Bu işlemlerin ardından HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.