Gündem HGS Bakiye Öğrenme ve Online Geçiş İhlali Sorgulama

HGS Bakiye Öğrenme ve Online Geçiş İhlali Sorgulama

08.07.2015 - 14:36 | Son Güncellenme:

HGS geçiş ihlali sorgulama ve HGS bakiye sorgulama işlemleri artık internet üzerinden hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. HGS bakiye sorgulama ile bakiye durumunuzu internet üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama ve HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri hakkında detaylı bilgiler bu haberde!

HGS Bakiye Öğrenme ve Online Geçiş İhlali Sorgulama

Türkiye’deki otoyol ve köprülerde kullanılan OGS ve KGS ücretli geçiş sistemlerinin modern çağdaki Türkiye’nin trafik yoğunluğunu kaldıramaması ve miladını doldurmaları ile birlikte pek çok sorunun yaşanmasına yol açıyordu. Özellikle de Türkiye’de her geçen gün büyük bir hız ile artmakta olan trafikteki araç sayısına ek olarak, araç sürücülerinin karayollarındaki otoyol ve köprü ücretli geçiş noktalarında araçlarını durdurarak, OGS ve KGS gibi sistemlerden olan kartlarını cihazda okutmaya çalışmak ile uğraşmak zorunda kalıyordu. Bu durum yüksek araç sayısından kaynaklı olarak zaten son derece yoğun olan araç trafiğinin özellikle otoyol ve köprü ücretli geçiş noktalarında kilitlenme noktasına gelmesine neden oluyordu.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Türkiye’deki karayollarında yaşanan bu soruna çözüm getirebilmek ve otoyol ve köprü ücretli geçiş gişelerinde daha modern bir sistemin oluşturulabilmesi amacı ile PTT Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen proje ile birlikte geçtiğimiz yıllarda Hızlı Geçiş Sistemi geliştirilerek, aktif olarak vatandaşın hizmetine sunuluyor. Tüm Türkiye’de tamamen geçişin yapıldığı HGS ile birlikte trafikteki kart okutma çilesinden kaynaklı trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi ve vatandaşa daha modern bir ücretli geçiş noktası hizmeti sunulabilmesi sağlanıyor. HGS bakiye sorgulama gibi işlemlerde de vatandaşa sunulan son derece önemli avantajlar ve kolaylıklar bulunuyor.

Haberin Devamı

Hızlı Geçiş Sistemi için HGS bakiye sorgulama işlemleri son derece pratik bir şekilde gerçekleştiriliyor. Aracın ön camına yapıştırılan HGS etiketi ile otomatik olarak alınan geçiş ücretlerinden kaynaklı olarak HGS bakiyenin tükenmesi gibi durumlara karşı bu online hizmet yoğun şekilde kullanılıyor. PTT Müşteri Hizmetleri’ nin dijital platform üzerinde yer alan resmi web sayfasından online HGS bakiye sorgulama işlemleri yapılabiliyor. HGS kartlarındaki güncel bakiye durumunun öğrenilebilmesine yardımcı olan PTT’ nin bu online hizmetine hgsmusteri.ptt.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabiliyor. Bu ekranda araç sürücüleri HGS bakiye sorgulama işlemleri için müşteri hizmetleri giriş ekranından üyelikleri bulunmuyor ise üye olun ekranına giriş yapabiliyor.

Bu ekranda T.C. kimlik numarası, e-posta, şifre ve şifre tekrar girilerek, üyelik işlemleri tamamlanabiliyor. Araç sürücülerinin özellikle yetersiz HGS bakiyesi nedeni ile gerçekleştirdikleri geçiş ihlallerine ilişkin cezalarının bulunup bulunmadığını online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi ile öğrenebilmeleri mümkündür. Bu gibi hizmetlerle HGS kartındaki güncel bakiye durumu PTT HGS müşteri hizmetleri sistemine giriş yapılarak, internet kolaylığında öğrenilebiliyor. Dijital platformda yer alan bu web sayfasındaki geçiş ihlali sorgulama ekranından ise HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri geçiş ihlali sorgulaması yapılacak aracın plakası girilerek kolay bir şekilde üyeliksiz gerçekleştiriliyor. Bu sebep dolayısı ile de dijital platformdaki PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranında vatandaşlar tarafından HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi son derece yoğun şekilde kullanılıyor.