Gündem HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır?

HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır?

14.12.2017 - 11:56 | Son Güncellenme:

Köprü ve otoyollardan daha hızlı geçiş imkanı sunan sisteme, HGS denir. HGS ile oluşabilecek araç yoğunluğu önlenir. Geçiş noktalarından HGS kartları ile hızlı geçiş sağlanabilir. Bakiye olmadan yapılan geçişlere ceza kesilir. HGS bakiyesi nasıl sorgulanır? HGS ceza ödeme işlemi nasıl yapılır?

HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır

Sürücülerin HGS bakiye ve ceza sorgulama için dört seçeneği bulunur. Bu seçenekler; e-Devlet, PTT, telefon ile sorgulama ve internet bankacılığı ile sorgulamadır. Banka müşterileri, bankalarına otomatik ödeme talimatı vererek bakiye bitmesi sonucunda geçiş ihlali gibi durumlarla karşı karşıya kalmazlar. Bakiye olmadan geçiş yapılırsa ihlalli geçiş sayılır, sürücülere ceza yazılır. HGS cezası banka şubeleri bankaların mobil uygulama ve internet bankacılığı ile ödenebilir.

Haberin Devamı

HGS CEZA SORGULAMA VE ÖDEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

HGS BAKİYESİ NASIL SORGULANIR?

HGS bakiyesi; e-Devlet, bankalar, PTT ve telefon aracılığı ile sorgulanabilir. En fazla kullanılan sorgulama seçeneği, e-Devlet ile sorgulamadır. e-Devlet üzerinden sorgulama için, turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden uygulamaya giriş yapılır. Girişin ardından e-Hizmetler bağlantısından PTT Genel Müdürlüğü menüsüne girilir. Menüde bulunan ‘’HGS Geçiş Sistemi Hesap Bilgileri Sorgulama’’ bağlantısı kullanılarak sorgulama yapılabilir.

PTT ile HGS bakiye sorgulama, PTT internet sitesi üzerinden yapılır. İnternet sitesine giriş yapıldıktan sonra, ana sayfadan ‘’HGS bakiye sorgulama bağlantısı ile HGS bakiyesi öğrenilebilir. Telefon ile HGS sorgulama, 0580 460 60 60 veya 444 1 778 numaralı telefonlardan gerçekleştirilebilir. Son sorgulama seçeneği bankalar ile HGS sorgulaması ise; bankaların mobil uygulamalarından, şubelerinden yapılabilir.Bankanın müşteri temsilcilerinden de bakiye öğrenilebilir.

HGS CEZA SORGULAMA NASIL YAPILIR?

HGS ceza sorgulama işlemi, e-Devlet uygulamasından veya PTT internet sitesinden yapılabilr. e-Devlet ile sorgulama için turkiye.gov.tr internet sitesine giriş yapılır. e-Hizmetler bağlantısından PTT Genel Müdürlüğü menüsü açılır. ‘’Hızlı Geçiş İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama’’ bağlantısı ile HGS ceza sorgulaması yapılabilir.
HGS ceza ödemeleri; bankaların şubelerinden ya da mobil uygulama ve internet bankacılığı ile yapılabilir.

Haberin Devamı

HGS KARTI BAŞKA ARAÇLARDA KULLANILABİLİR Mİ?

HGS kartları plakaya tanımlı olduğu için, ücretlendirmeler de plakaya yapılır. Bundan dolayı da HGS kartları başka araçlarda kullanılamaz. Aracını satan kişiler, kartlarını iptal ettirebilir. İptal edilen kartta kalan bakiyeler de yeni HGS kartına aktarılabilir.