Gündem HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır?

HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır?

20.12.2017 - 10:39 | Son Güncellenme:

HGS, sürücülerin otoyol ve köprülerden daha hızlı geçiş yapmasını sağlar. HGS kartları ile geçiş noktalarından hızlı geçiş sağlanır ve araç yoğunluğunun önüne geçilir. HGS bakiyesi nasıl sorgulanır? HGS cezası nasıl ödenir?

HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır

HGS, bakiye ve ceza sorgulama için dört seçenek bulunur. Bunlar; PTT, e-Devlet, internet bankacılığı ile sorgulama ve telefon ile sorgulamadır. Son olarak PTT tarafından hayata geçirilen uygulama ile kullanıcılar, PTT aracılığıyla HGS ürünlerine kredi kartıyla ödeme talimatı verebilecekler. Otomatik ödeme talimatı tüm PTT iş yerlerinden ücretsiz olarak gerçekleştirilebilir. Böylece bakiye yetersizliğine bağlı ihlalli geçişlerin de önüne geçilmiş olacak.

Haberin Devamı

HGS CEZA SORGULAMA VE ÖDEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

HGS BAKİYE NASIL SORGULANIR?

HGS bakiyesi; PTT, bankalar, telefon ve e-Devlet aracılığıyla sorgulanabilir. Kullanıcılar tarafından en fazla tercih edilen seçenek, e-Devlet ile sorgulamadır.
e-Devlet ile HGS bakiye sorgulaması için, turkiye.gov.tr internet sitesine girilir. Ardından ana sayfada bulunan arama kutucuğuna HGS yazılarak ya da e-Hizmetler bölümünden PTT Genel Müdürlüğü menüsüne ulaşılarak işlem yapılabilir. Sorgulama için, ‘’HGS Geçiş Sistemi Hesap Bilgileri Sorgulama’’ bağlantısı kullanılır.
Telefon ile HGS sorgulama, 444 1 778 ya da 0580 460 60 60 numaralı telefonlardan yapılabilir. PTT ile sorgulama için PTT resmi internet sitesine girilir. Ana sayfada bulunan ‘’HGS bakiye sorgulama’’ bağlantısı ile sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir. Bankalar üzerinden HGS sorgulama ise; şubelerden, mobil uygulamalardan yapılabilir. Bunlar dışında müşteri temsilcisi aranarak da HGS bakiyesi öğrenilebilir.

HGS CEZA SORGULAMA NASIL YAPILIR?

HGS ceza sorgulama, PTT internet sitesinden ya da e-Devlet uygulamasından yapılabilir. e-Devlet ile ceza sorgulaması için, turkiye.gov.tr internet sitesinden giriş yapılır. Ardından e-Hizmetler bağlantısından PTT Genel Müdürlüğü menüsüne girilir. Menüde bulunan ‘’Hızlı Geçiş İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama’’ bağlantısı ile sorgulama gerçekleştirilebilir.
HGS cezaları ise, bankaların şubelerinden, mobil uygulamalarından veya internet bankacılığı seçenekleri kullanılarak ödenebilir.

Haberin Devamı

HGS KARTI/ETİKETİ BAŞKA ARAÇLARDA KULLANILABİLİR Mİ?

HGS kartları plakaya tanımlıdır. Plakaya tanımlı olduğu için ücretlendirmeler de plakaya yapılır. Bu nedenle başka araçlarda kullanılamaz. Aracın satanlar, HGS kartlarını iptal ettirebilir ve kartlarındaki bakiyeyi yeni kartlarına aktartabilirler.