Gündem HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır?

HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır?

02.01.2018 - 11:06 | Son Güncellenme:

HGS, sürücülerin otoyol ve köprülerden daha hızlı geçmesini sağlayan sistemdir. HGS kartları kullanılarak, gişelerden kolay geçiş sağlanabilir. Oluşabilecek araç yoğunluğunun da önüne geçilmiş olur. HGS bakiyesi nasıl sorgulanır? HGS cezası nasıl ödenir?

HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır

HGS bakiye sorgulama için dört seçenek bulunur. Bunlar; e-Devlet, telefon ile sorgulama, banka aracılığı ile sorgulama ve PTT’dir. Yapılan yeni değişiklikle sürücüler, PTT iş yerlerinden HGS ürünleri için otomatik ödeme talimatı verebilecekler. Otomatik ödeme ile HGS bakiyesinin bitmesi sonucunda yaşanan ihlalli geçişler de azalmış olacak.

Haberin Devamı

HGS CEZA SORGULAMA VE ÖDEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE SORGULAMA VE YÜKLEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

HGS BAKİYE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

HGS bakiye sorgulama, PTT, e-Devlet, telefon ve bankalar aracılığı ile yapılabilir. e-Devlet ile HGS bakiye sorgulaması, turkiye.gov.tr internet sitesinden gerçekleştirilir. Giriş işleminin ardından, e-Hizmetler bölümü açılır. Kurumlar listesinden PTT menüsü kullanılarak sorgulama yapılabilir. Sorgulama seçenekleri içerisinde kullanıcılar tarafından en fazla tercih edilen, e-Devlet ile sorgulamadır.
Telefon ile sorgulama için, 444 1 778 ya da 0580 460 60 60 numaralı telefon aranarak HGS bakiyesi öğrenilebilir. Bankalar aracılığı ile sorgulama için, bankaların şubeleri, mobil uygulamaları kullanılabilir veya müşteri temsilcisi aranabilir.
PTT ile HGS bakiye sorgulama için de ptt.gov.tr internet sitesine giriş yapılır. Ana sayfada bulunan ‘HGS bakiye sorgulama’ seçeneği kullanılarak işlem yapılabilir.

Haberin Devamı

HGS CEZASI NASIL SORGULANIR?

HGS ceza sorgulama, PTT internet sitesinden ya da e-Devlet uygulamasından yapılabilir. e-Devlet üzerinden sorgulama için, turkiye.gov.tr internet sitesinden giriş yapılır. e-Hizmetler bağlantısından PTT Genel Müdürlüğü menüsü açılır. ‘’Hızlı Geçiş İhlalli Geçiş’’ bağlantısı kullanılarak sorgulama gerçekleştirilebilir. HGS cezaları ise; bankaların şubelerinden, mobil uygulamalarından ve internet bankacılığından ödenebilir.

HGS KARTI BAŞKA ARAÇLARDA KULLANILABİLİR Mİ?

HGS kartları plakaya tanımlıdır. Plakaya tanımlı olduğu için de başka araçlarda kullanılamaz. Ücretlendirmeler plakaya yapılır. Aracını satanlar, HGS kartlarını iptal ettirebilirler. İptal edilen HGS kartlarında kalan bakiyeler de yeni karta aktarım yapılabilir.

HGS KAÇAK GEÇİŞ YAPILIRSA NE OLUR?

HGS kartında bakiye olmadan geçiş yapanlar; geçiş yapılan plaka için 15 gün içerisinde HGS abonesi olurlarsa ya da HGS hesaplarına yeterli miktarda bakiye yüklerlerse ceza ödemezler. 15 gün içinde HGS kartına bakiye yüklenmemesi durumunda ise geçiş için tebligat işlemi yapılır. İhlalli geçiş sonucunda da 11 kat ceza kesilir.