Gündem HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır?

HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır?

26.10.2017 - 09:05 | Son Güncellenme:

HGS, otoyol ve köprülerden araç geçişinin daha hızlı olmasını sağlar. Trafikteki araç yoğunluğunu azaltır. Geçiş noktalarından, kartında bakiye olmadan geçen sürücülere ceza kesilir. HGS bakiye ve ceza sorgulama işlemleri nasıl yapılır? HGS bakiyesi nereden yüklenir?

HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır

Sürücüler HGS kartlarında sürekli olarak bakiye bulundurmalıdır. Kartta bakiye olmadan geçiş yapıldığında, ihlalli geçiş yapılmış olur. İhlalli geçişlerde de trafik cezası kesilir. HGS bakiye ve ceza sorgulama; e-Devlet, PTT şubeleri, banka şubeleri ve telefon aracılığı ile yapılabilir. Kart sahipleri bankalara otomatik ödeme talimatı vererek, kartta bakiye bitimi sorununu kaldırabilirler.

Haberin Devamı

HGS CEZA SORGULAMA VE ÖDEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

HGS BAKİYESİ NASIL SORGULANIR?

HGS bakiye sorgulama işlemi için dört seçenek bulunur. Bu sorgulama seçenekleri; e-Devlet ile sorgulama, PTT ile sorgulama, bankalar aracılığı ile sorgulama ve telefon ile sorgulamadır.

PTT ile HGS bakiye sorgulaması; PTT resmi internet sitesinden yapılır. İnternet sitesine giriş yapıldıktan sonra ‘’HGS bakiye sorgulama’’ bağlantısına girilir. Ardından vergi numarası, T.C. kimlik numarası, aracın plakası, pasaport numarası bilgilerinden birisi kullanılarak HGS bakiye sorgulaması gerçekleştirilebilir. Telefon ile HGS bakiyesi sorgulaması ise; 0580 460 60 60 veya 444 1 788 numaralı telefonlardan yapılabilir.

Haberin Devamı

Bankalar aracılığı ile HGS bakiye sorgulaması; banka mobil uygulamasından, banka şubelerinden yapılabilir. Bunun dışında müşteri temsilcisi aranarak da sorgulama yapılabilir.

e-Devlet ile HGS sorgulaması, turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılır. e-Devlet’e giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısı açılır. Kurumlar listesinde yer alan PTT Genel Müdürlüğü menüsünden ‘’Hızlı Geçiş Sistemi Hesap Bilgileri’’ bağlantısı kullanılarak HGS bakiye sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir.

HGS bakiye yükleme, bankalar aracılığıyla ya da PTT şubeleri ile yapılabilir.

HGS CEZA SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

İhlalli geçiş yapan sürücüler, HGS ceza sorgulamasını e-Devlet uygulamasından ve PTT internet sitesinden yapabilirler.
e-Devlet ile HGS ceza sorgulaması için, e-Devlet’e giriş yapılır. PTT Genel Müdürlüğü bağlantısı açılır. Ardından ‘’Hızlı Geçiş İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama’’ bağlantısına girilerek HGS cezası sorgulanabilir.
PTT ile HGS geçiş sorgulaması da PTT resmi internet sitesinden yapılır. İnternet sitesinde bulunan ‘’Geçiş İhlali Sorgula’’ bağlantısı üzerinden HGS cezası sorgulanabilir.

HGS KARTI BAŞKA ARAÇTA KULLANILABİLİR Mİ?

HGS kartları, plakaya tanımlıdır. Plakaya tanımlı hesaplar üzerinden ücretlendirme yapıldığı için başka araçlarda kullanılamaz. Aracını satanlar, PTT şubelerinden HGS kartlarını iptal ettirebilir. Kartta kalan bakiyeleri de yeni karta aktarabilir.