Gündem HGS Bakiye Yükleme Ve HGS Sorgulama, Kaçak Geçiş İhlali Öğrenme

HGS Bakiye Yükleme Ve HGS Sorgulama, Kaçak Geçiş İhlali Öğrenme

20.05.2015 - 11:48 | Son Güncellenme:

HGS bakiye ve kaçak geçiş ihlali sorgulamalarınızı online olarak kolayca yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini yapabilmek ve HGS sorgulama işlemi hakkında önemli bilgiler için haberimizi inceleyebilirsiniz.

HGS Bakiye Yükleme Ve HGS Sorgulama, Kaçak Geçiş İhlali Öğrenme

Ülkemizde köprü ve otoyollardan geçebilmek için belli bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Bu ücret önceden KGS ve OGS sistemleri ile alınmaktaydı. Köprü ve otoyol girişlerine konulan OGS ve KGS sistemleri sayesinde geçiş ücretleri sağlanmaktadır. Ama son zamanlarda ülkemizde artan otomotiv artışından dolayı köprü ve otoyol girişlerinde OGS ve KGS sistemlerinin de yavaşlığından dolayı sıra ve kuyruklar oluşmaya başlamıştır. Devlet bu sıra ve kuyrukları ortadan kaldırmak için OGS ve KGS sistemlerini kaldırmıştır. KGS ve OGS sistemleri yerine de HGS sistemini devreye sokmuştur. HGS sistemi yani hızlı geçiş sistemi isminden de anlaşılabileceği gibi köprü ve otoyol girişlerinde hızlı bir geçiş yarayan sistemdir. Köprü ve otoyol girişlerine kurulan HGS sistemi sayesinde sürücüler geçiş zamanında hızlı bir şekilde durmadan geçiş yapabilmektedir. HGS sistemi sayesinde artık köprü ve otoyol girişlerinde sıra ve kuyruklar oluşmamaktadır.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaşlar bu sistemi kullanabilmek için öncelikle HGS kartı almaları gerekmektedir. HGS kartı ise bütün PTT kurumlarından alınabilmektedir. HGS sistemi ile geçiş yapan sürücüler de ayrıca yüzde 20 indirimli geçiş yapabilmektedir. Vatandaşlar HGS ile ilgili tüm işlemlerini PTT kurumlarından gerçekleştirebilmektedir. PTT kurumlarından aldığınız HGS kartına bakiye dolumu yaparak HGS sistemi ile geçiş yapabilirsiniz. HGS sisteminden geçiş yaptığınızda sisteme kayıtlı olan cep telefonu numaranıza geçiş yaptığınıza dair bakiyeniz azalmıştır diye bir bilgi mesajı gelmektedir. HGS sisteminde ne kadar bakiyeniz kaldığını PTT kurumlarına giderek veya anlaşmalı bankalardan öğrenebilirsiniz. Ayrıca HGS bakiye dolumu gerçekleştirme işlemini de PTT kurumlarından ve anlaşmalı bankalardan gerçekleştirebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini ayrıca HGS müşteri hizmetlerini arayarak da gerçekleştirebilirsiniz. İnternetin bu kadar gelişmesinden sonra çoğu işleminizi de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini de PTT kurumunun düzenlemiş olduğu HGS müşteri hizmetleri internet sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca HGS müşteri hizmetleri internet sayfasından HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini de gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS bakiye sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmek için ilk olarak PTT kurumunun HGS müşteri hizmetleri sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. HGS müşteri hizmetlerinin ana sayfasında müşteri hizmetleri giriş kısmı bulunmaktadır. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra e-posta adresinizi ve şifrenizi girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu girmeniz gerekmektedir. Eğer sisteme kayıtlı üyeliğiniz bulunmuyor ise sol tarafta bulunan üye olun linkini tıklamalısınız. Bu linki tıkladıktan sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı girmeniz gerekmektedir. Daha sonra giriş yapmak için kullanacağınız şifreyi 2 kere girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu girmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini de bu internet sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfada bulunan HGS geçiş ihlali sorgula linkini tıkladıktan sonra sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını ve güvenlik kodunu sisteme girmeniz gerekmektedir.