Gündem HGS Güncel Bakiye Öğrenme Geçiş İhlali Sorgulama nasıl yapılır?

HGS Güncel Bakiye Öğrenme Geçiş İhlali Sorgulama nasıl yapılır?

13.09.2015 - 23:16 | Son Güncellenme:

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulamalarınızı online olarak kolayca yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini yapabilmek ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında önemli bilgileri alabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

HGS Güncel Bakiye Öğrenme Geçiş İhlali Sorgulama nasıl yapılır

Trafikte yaşanan bu büyük yoğunluğun bir diğer önemli etkeni ise kesinlikle yoğun trafik akışının yarattığı gereksinimleri karşılayacak altyapılardan yoksun olan köprü ve otoyol ücretli geçiş sistemleri öne çıkıyor. Tüm Türkiye genelinde köprü ve otoyollarda kullanılmakta olan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinin yetersiz olmasından dolayı yaşanan sorunlar için Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ücretli geçiş sistemi geliştirildi.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Türkiye’deki araç trafiğinin her geçen gün çok daha geniş ve yüksek oranlara ulaşmaya devam ediyor olması, trafikte yeni ihtiyaçların ortaya çıkmasına yol açıyor. Özellikle de son yıllarda hızla gelişen modern teknoloji ile birlikte araç model çeşitliliğinin artması ve yoğun nüfus oranları, trafikteki yoğunluğun en temel sebepleri arasında yer alıyor. Dijital platform üzerinden güncel bakiye denetimini mümkün kılan HGS bakiye sorgulama gibi modern dünyaya uyumlu ek hizmet kapsamları ile Hızlı Geçiş Sistemi, Türkiye’deki köprü ve otoyollarda üzerinde yer alan ücretli geçiş gişelerinde kullanılmak üzere geliştirildi. Bu teknolojik sistem Karayolları Genel Müdürlüğü, PTT Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen ortak çalışma ile geliştirildi. Dijital ve mobil teknolojinin en aktif biçimde kullanılmakta olduğu HGS ücretli geçiş sisteminde araç sürücülerine köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kart okutmak için aracın durdurulmasına gerek bırakmayan ve seri geçiş imkanı sağlayan mobil teknolojiler kullanılıyor.

Haberin Devamı

PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında onlineHGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri ise herhangi bir üyelik işlemi gerekmeksizin kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Araç sürücülerinin çeşitli nedenlerden dolayı gerçekleştirebildikleri HGS ücretli geçiş gişelerindeki geçiş ihlallerinden kaynaklı herhangi bir trafik cezalarının bulunup bulunmadığını öğrenebilmeleri HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi ile sadece aracın plaka bilgisini gererek mümkün oluyor. Bu sebeple araç sürücüleri tarafından düzenli olarak internet üzerinden HGS geçiş ihlali sorgulama işlemleri gerçekleştiriliyor.

Ayrıca araç sürücüleri OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde yaşadıkları bakiye durum bilgisi hakkındaki sorunlar nedeni ile PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından dijital platformda HGS bakiye sorgulama hizmeti sunuluyor.Her HGS kartlı araç sürücüsü internete erişim sağlayabildiği her noktadan kolay bir şekilde HGS kartındaki güncel bakiyesini öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Bu sebeple de günümüz modern Türkiye’sinde araç sürücüleri tarafından dijital platform üzerinde hgsmusteri.ptt.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlanabilen PTT HGS Müşteri Hizmetleri resmi web sayfasından kolaylıkla HGS bakiye sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Ancak araç sürücülerinin bu hizmeti kullanabilmeleri için öncelikli olarak PTT Müşteri Hizmetleri’nin online sistemine üye olmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Araç sürücülerinin hgsmusteri.ptt.gov.tr/ adresindeki ‘müşteri hizmetleri giriş’ penceresinden erişim sağlayabildikleri giriş sayfasında ‘yeni üye’ seçeneği ile üyelik ekranına ulaşılabiliyor. Bu ekranda üyelik için vatandaştan sadece ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘e-posta adresi’ bilgileri ile birlikte yeni bir şifre belirlemeleri talep ediliyor. Ayrıca sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerinin de güvenlik amaçlı olarak girilmesi isteniyor. Bu şekilde sisteme üye olan vatandaşlar bilgisayardan veya akıllı cihazlardan internete erişim sağlayarak PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında ‘T.C. kimlik numarası/e-posta’ ve ‘şifre’ ile sisteme giriş yaparak, HGS bakiye sorgulama yapabiliyor.