Gündem Hıncal Uluç’a tazminat cezası

Hıncal Uluç’a tazminat cezası

14.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster’ın ölümünün ardından yazdığı bir yazı nedeniyle, Foster’ın ailesinin 100 bin TL’lik tazminat davası açtığı gazeteci Hıncal Uluç, 20 bin lira ödemeye mahkum edildi

Hıncal Uluç’a tazminat cezası

Tazminatın 10 bin lirası Foster’ın eşi İlker Yasin Solmaz’a, 10 bin lirası annesi Hatice Foster’a ödenecek. Aile davayı 100 bin lira tazminat talebiyle açmıştı.
Yazı özellikle kadın hakları savunucularının çok büyük tepkisini çekmiş ve kişilik hakları açısından sembolik önem atfedilmişti. Tepkiler daha sonra ‘Basında Defne Devrimi’ başlıklı bir kampanyaya da dönüşmüştü.
Hâkim Nesrin Merih Göçer dava konusu yazıda, evli ve çocuklu olan Defne Joy Foster’ın başka bir erkeğin evinde ölmesi nedeniyle ahlaki sorgulama yapıldığını belirtti; “Su testisi su yolunda kırılır” denilerek Foster’ın sürekli böyle bir hayat sürdüğü imasıyla bütün geçmişinin zan altında bırakıldığını, oysa özel hayatın gizli olduğunu söyledi. Hâkim Göçer yazıda Defne Joy Foster için kullanılan ifadelerin eş ve anne olan davacıları incitebileceğini düşünmesi gerektiğini, bu yazının Foster’ın 18 aylık bebeğine annesiyle ilgili bırakılan en ağır yazılı belgelerden biri olduğunu vurguladı.
Duruşma sonrasında basın mensuplarına konuşan İlker Yasin Solmaz’ın avukatı Ayşegül Mermer, “Sizlerin de bugün şahit olduğu gibi ilahi adalet, beşeri adalet ile tecelli etmiş oldu” diye konuştu.