Gündem Hız ve dikkatsizlik yine can aldı

Hız ve dikkatsizlik yine can aldı

27.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde İzmit-Kandıra yolu üzerinde meydana gelen iki ayrı kazada 4 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Gelibolu’da da tali yoldan anayola çıkan otomobil ile kömür yüklü kamyon kavşakta çarpıştı, 4 kişi hayatını kaybetti...

Hız ve dikkatsizlik yine can aldı

İlk kaza, Kandıra Yolu’nun Kocakaymaz Kayıplar köyü yakınlarında meydana geldi. Kandıra’dan gelip İzmit yönüne gitmekte olan ve sürücüsünün adı henüz öğrenilemeyen otomobil, hız ve dikkatsizlik sonucu önünde gitmekte olan odun yüklü kamyona arkadan çarptı. Kazada otomobilde bulunan Sefer Kayan ve Sebahat Kayan olay yerinde hayatını kaybetti. Aynı otomobilde bulunan İrfan Oktan ise yaralandı.

Yaralılar hastaneye kaldırıldı
Kandıra yolunun Karga köyü yakınlarında meydana gelen diğer kazada ise İhsan Çakır’ın kullandığı cip, Karga köyü sapağında tali yoldan ana yola çıkan Mehmet Şahin yönetimindeki hafif ticari araçla çarpıştı. Kazada cipte bulunan Hediye Hakan ve hafif ticari araçta bulunan Yusuf Çakır araçta sıkışarak öldü. Her iki araçta bulunan 7 kişi de yaralandı. Kocaeli Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesi ile Kocaeli Devlet Hastanesi’ne götürülen yaralılar tedaviye alındı. Kazalarla ilgili soruşturma başlatıldı.
Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, tali yoldan anayola çıkan otomobil ile kömür yüklü kamyon kavşakta çarpıştı. Kazada 4 kişi hayatını kaybetti. Kaza, önceki gün saat 22.00 sıralarında, ilçeye bağlı Kocaçeşme Köyü çıkışında meydana geldi. Bir akrabası için düzenlenen mevlide katılmak üzere Nurettin Şahin (28), 3 yakınıyla birlikte, kullandığı otomobille Kocaçeşme köyünden Adilhan köyüne doğru yola çıktı. Nurettin Şahin’in kullandığı otomobil, köy yolundan ana yola çıkarken kavşakta, İsmail Selvi’nin yönetimindeki kömür yüklü kamyonla çarpıştı. Kazada otomobil hurdaya dönerken otomobil sürücüsü Nurettin Şahin, kayınvalidesi Ayşe Engin ve Ramazan Şahin’in (70) kaza yerinde hayatını kaybetti.
Ağır yaralanan Nadide Şahin’i de kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Kamyon şoförü İsmail Selvi, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.