Gündem Hizbullahçılar'ın iki evinde de arama yapılıyor

Hizbullahçılar'ın iki evinde de arama yapılıyor

07.02.2009 - 13:39 | Son Güncellenme:

Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal Kemal

Hizbullahçıların iki evinde de arama yapılıyor

MARDİN'in Mazıdağ İlçesi'nde Hizbullah terör örgütü davasında hüküm giyen Fadıl Şani'nin sattığı evde harfiyat çalışması sırasında dün 33 el bombası bulunmasının ardından, Şani'ye ait olduğu belirlenen 2 ayrı evde de kazı çalışması başlatıldı. Mardin Valisi Hasan Duruer, dünkü bombaların dışında henüz bir mühimmatın bulunmadığını ve çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Mazıdağı'nın Güngören Mahallesi Ayaz Sokak'ta satın aldığı evi yıkıp yeniden yapmak isteyen Mikail Ekinci'nin başlatığı harfiyat sırasında dün iki katlı evin mutfak bölümünde duvar yıkılırken, içinden naylon poşetlere konulup otomobil lastiğine gizlenen 8'inin el bombası, 10'unun gözyaşartıcı bomba, 15'inin ise sis bombası olmak üzere 33 bomba bulundu. Evin önceki sahibinin Hizbullah terör örgütü üyesi olan ve halen cezaevinde bulunan Fadıl Şani ile kardeşi Abdülkadir Şani'ye olduğunun belirlenmesini ardından, dün yapılan kazı çalışmalarında başka bir mühimmata rastlanılmadı.

Polisin olayla ilgili gözaltına aldığı Abdülkadir Şani ile kimliği açıklanmayan bir kişi verdikleri ifade Fadıl Şani'ye ait ilçede iki evin daha bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine Cumuhriyet Savcılığı'nın talimatıyla bu evlerde de kazı çalışması başlatıldı. Mardin Valiis Hasan Duruer, dün bulunan 33 bombanın dışında herhangi bir mühimmatın bulunmadığını belirterek, "İlçede iki ayrı evde kazı çalışmaları daha yapılıyor" dedi.