Gündem Hurma kutularında 138 kilo eroin

Hurma kutularında 138 kilo eroin

20.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afganistan’da üretilip, İran üzerinden Türkiye’ye sokulan uyuşturucuyu Avrupa’ya taşımak isteyen zehir tacirleri her gün yeni bir yöntem deniyor!

Hurma kutularında 138 kilo eroin

Geçen ay karpuzların içine gizlenmiş 65 kilo eroinle Van’da yakalanan uyuşturucu kaçakçıları, bu kez ramazan dolayısıyla dikkat çekmeyeceğini düşünerek Türkiye’ye soktukları hurma kutularının arasına sakladıkları 138 kilo eroinle yakalandı. Van polisince ele geçirilen uyuşturucuyla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

‘Şila’ tepki verdi

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir TIR’ın dorsesinde bulunan hurma kutuları arasına uyuşturucu saklandığını ve İran’dan getirilip Avrupa’ya sevk edilmek üzere batı illerine götürülmeye çalışıldığını tespit etti. Yapılan takibin ardından harekete geçen Van narkotik şube ekipleri, bir süre takip altında tuttukları TIR’a 18 Mayıs akşamı Van Erciş yolunda operasyon düzenledi. Narkotik köpeği ‘Şila’ TIR’ın dorsesindeki hurma kutularına tepki verdi. Bunun üzerine kutular tek tek arandı.

Polisler, hurma kutularına saklanmış toz dolu 265 paket tespit etti. Eroin olduğu belirlenen 138 kilo 370 gram uyuşturucuya ve TIR’a el koyan ekipler, şoförü ve yanındaki kişiyi gözaltına aldı. Sorgulanan iki kişinin ifadesinden olayla bağlantılı üç kişi daha gözaltına alındı. Her zamanki rota olan İran-Türkiye-Avrupa hattında uyuşturucu kaçakçılığı yapan şebekenin üyeleri emniyette sorgulanırken, uyuşturucunun varış adresinin Avrupa olduğu öğrenildi.