Gündem İÇKİDE ŞIRINGALI SAHTECİLİK

İÇKİDE ŞIRINGALI SAHTECİLİK

28.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da çöp toplayıcılarından aldıkları, kapağındaki bilye sistemi bozulmamış içki şişelerini şırıngalı serum yöntemiyle doldurarak sahte içki üreten 2 kişi tutuklandı. Zanlıların içkileri büfe ve eğlence merkezlerine sattıkları ortaya çıktı

İÇKİDE ŞIRINGALI SAHTECİLİK

İstanbul’da 24 Haziran’da sahte içki operasyonu düzenleyen polis, Bağcılar’da bir evin odasının sahte içki imalathanesine dönüştürüldüğünü gördü. Gözaltına alınan Osman K. (43) ile Aykut K.’nın (23) kendi ürettikleri sahte içkiyi şişelere doldurmak için şırınga kullandığı saptandı.
Zanlıların çöp toplayıcılarından aldıkları ve kapağındaki bilye sistemi bozulmamış içki şişelerini şırıngalı serum yöntemiyle doldurarak değişik cins ve markalarda sahte içki ürettikleri anlaşıldı.
Şüpheliler şırıngayı yeniden dolumu önlemek için konulan bilye ile şişe arasından şişenin içine soktu. Pet şişe içindeki sahte içki serum sistemiyle şişelere damlatıldı. Bilye sistemi sağlam olduğu için, sahte içkiler gerçeğinden ayırt edilmedi. Şüpheliler bu sahte içkileri gerçek fiyatının yarısına eğlence merkezleri ve büfelere sattı.

Neler neler bulundu...
Aramalarda ise 87 adet TAPDK ibareli bandrol, 2 adet yabancı menşeli bandrol, 102 adet değişik marka dolu içki şişesi, 426 adet boş içki şişesi, 5 adet sıvı madde dolu 25 litrelik plastik bidon, çok sayıda değişik markalarda içki kapak ve etiketleri, 7 adet içki şişelerinin dolumunda kullanılan serum seti, 40 adet şırınga, 2 adet damlatma yöntemi ile sahte içki imalatında kullanılan duvara monte edilmiş düzenek, 20 adet üzerine serum seti bağlanmış plastik şişe ele geçirildi.
Bir spor tesisinde çalıştığı öğrenilen iki zanlıdan Aykut K.’nın sahtecilik suçundan poliste kaydı olduğu ortaya çıktı.