Gündem iCloud’u hackleyip Apple’dan fidye istemiş

iCloud’u hackleyip Apple’dan fidye istemiş

22.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’de yaşayan 21 yaşındaki bir Türk hacker’ın, iCloud’u hacklediği ve talepleri karşılanmazsa, Apple’a, 319 milyon kullanıcın bilgilerini sosyal medyada paylaşacağını bildirdiği ortaya çıktı.

iCloud’u hackleyip Apple’dan fidye istemiş

İngiliz medyasında çıkan haberlere göre, halen davası devam eden ve ‘Turkish Crime Family’ isimli grubun lideri olduğu belirtilen Kerem Albayrak’ın, Apple’dan 175 bin dolar değerinde bitcoin ve 800 İngiliz Sterlini değerinde iTunes hediye kartı istediği belirtilirken, bunu da, çeşitli iCloud hesaplarına girerken kendisini kayıt altına alıp görüntüleri YouTube’da paylaşarak istediği bildirildi. Albayrak’ın talepleri yerine getirilmezse, 319 milyon kullanıcının hesap bilgilerini sosyal medya üzerinden paylaşabileceğini söylediği kaydedilirken, bu konuyla ilgili davanın İngiltere’de devam ettiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Londra’da yaşadığı belirtilen Albayrak’ın, birinci dereceden şantaj ve internet yoluyla yaşadışı eylem suçlarıyla yargılandığı ifade edilirken, Westminster’deki son duruşmadan ardından 14 Kasım’daki diğer duruşmaya kadar tahliye edildiği bildirildi. Öte yandan Albayrak’ın adının, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen WannaCry fidye yazılım saldırısında da geçtiği öne sürülüyor.