Gündem İki çocuğuyla son yolculuğuna uğurlandı

İki çocuğuyla son yolculuğuna uğurlandı

07.12.2015 - 15:54 | Son Güncellenme:

AYDIN’da boşanmak üzere olduğu eşi F.Y. (30) tarafından otel odasında hunharca öldürülen Halime Yavuz (20) ile çocukları Gülfer Yavuz (3) ve Polatcan Yavuz (1) gözyaşları arasında Germencik ilçesi’nin kırsal mahallesi Uzunkum Mezarlığı’nda toprağa verildi. İki kardeşin cenazesinin aynı tabut içinde getirildiği camide, gözyaşları sel oldu. Kızı ve iki torununun acısını yaşayan Mehmet Karcı, "Beni yaktılar ben de onları yakacağım" dedi. Öldürülen genç kadının ablası Hacer Baydemir de "O caniyi devlet beslemesin, assınlar" dedi

İki çocuğuyla son yolculuğuna uğurlandı

Efeler Belediyesi’de şoför olarak çalışan F.Y., aralarındaki geçimsizlik nedeniyle, bir ay önce iki çocuğunun annesi Halime Yavuz’dan ayrılıp, Hükümet Bulvarı’ndaki bir otele yerleşti. 15 Aralık’ta boşanma davalarının ilk duruşması görülecek olan çiften F.Y., iddiaya göre hem barışmak, hem de boşanmadan önce çocukları Polatcan Yavuz ile Gülfer Yavuz’u bir kez görmek için eşi Halime Yavuz’u geçen 5 Aralık’ta, kaldığı otele götürdü. F.Y., bir süre özlem giderdiği çocuklarını uyumalarının ardından iddiaya göre, otelin 3’üncü katındaki odasında ilişkiye girdiği eşi Halime Yavuz’u göğsünden 8, boynundan da çok sayıda bıçak darbesiyle öldürüp, cinsel organını kesti. Bu sırada uyanan kızı Gülfer Yavuz’u 3, oğlu Polatcan Yavuz’u ise 1 bıçak darbesiyle öldüren F.Y., intihar girişiminde bulundu. Aynı bıçakla kendini de göğsünden yaralayan F.Y. kaldırıldığı hastanedeki 5 saat süren tedavisinin ardından taburcu edildi, gözaltına alındı. F.Y., sevk edildiği adliyede, dün tutuklandı.

Haberin Devamı

OYUN OYNADIKLARI CAMİDEN SON YOLCULUKLARINA UĞURLANDILAR

Eşi tarafından öldürülen Halime Yavuz ve iki çocuğunun cenazeleri, İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından alınarak, bugün öğlende Aydın Dükkanönü Camisi’ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Halime Yavuz’un babası Mehmet Karcı (54), halası Kamile Türkmen ve akrabaları ile vatandaşlar katıldı. Halime Yavuz ile iki çocuğun tek tabut içindeki cenazeleri cami avlusuna getirildiğinde gözyaşları sel oldu. Cenaze namazını kıldıran Dükkanönü Camisi İmamı Numan Doğan, Halime Yavuz’un eşinden ayrıldıktan sonra döndüğü baba ocağının caminin karşısında olduğunu hatırlatıp, "Daha önceki güne kadar çocukları burada, avluda oynuyordu. Çocukların o görüntüleri gözümün önünden gitmiyor" dedi, cemaatten helallik istedi.

Haberin Devamı

Kılınan namazın ardından omuzlara alınan cenazeler, Halime Yavuz’un babasının evinin önüne getirilip, burada dua edilmesinden sonra, cenaze aracına konularak toprağa verilmek üzere Germencik İlçesi, Uzunkum Mahallesi Mezarlığı’na götürülüp, yanyana defnedildi.

BABASI VE KARDEŞİ FERYAT ETTİ

Cenaze töreni sonrası acılı baba Mehmet Karcı, damadının, kızı ve torunlarını öldürerek, kendisinden kopardığını belirtip, "Ayrılmalarından bu yana burada huzurlu bir yaşam sürüyorduk" dedi. Kızı ve iki torununu öldüren F.Y.’ye beddua eden Karcı, "Aynı acıyı ben de onlara yaşatacağım. Duysunlar ve beklesinler beni. Onun da annesi, babası kardeşi var. Beni yaktılar ben de onları yakacağım" diye konuştu. Öldürülen Halime Yavuz’un ablası Hacer Baydemir de gözyaşları içerisinde "Barışmak istiyordu. ’Barışacağım’ diye evden aldı götürdü. Şimdi barıştılar işte. O caniyi devlet beslemesin, assınlar. Elleri kurusun o caninin" diye tepki gösterdi.