Gündem ‘İlahi melodili cep telefonu ile tuvalete girmeyin’

‘İlahi melodili cep telefonu ile tuvalete girmeyin’

02.06.2009 - 10:40 | Son Güncellenme:

.

‘İlahi melodili cep telefonu ile tuvalete girmeyin’

KONYA İl Müftü Yardımcısı Hamza Küçük, melodisi ilahi olan, ekranında ‘Allah’ veya ayet yazılı cep telefonları ile tuvalete girmenin uygun olmadığını söyledi. Müftü Yardımcısı Küçük, “Kuran’da bu tip durumlarda tuvalete girilmesi ile ilgili her hangi bir ayet yok. Bununla ilgili bir hadis de bulunmamaktadır. Fakat, girilmesi şık olmaz” dedi.
Bazı cep telefonu kullanıcıları, telefonunun melodi ve ekrandaki şekil ile sembolleri kendileri belirliyor. Bazı kullanıcıların melodi olarak ilahiyi, ekranında ‘Allah’ veya ayet yazılarını tercih etmesi beraberinde, bu tip özellikleri bulunan cep telefonu ile tuvalete girilip girilmeyeceği tartışmasını da getirdi.
Konuya açıklık getiren Konya İl Müftü Yardımcısı Hamza Küçük, melodisi ilahi olan, ekranında ‘Allah’ veya ayet yazılı cep telefonları ile tuvalete girmenin uygun olmadığını belirtti. Hamza Küçük şöyle konuştu:
“Kuran’da bu tip durumlarda tuvalete girilip girilmemesi ile ilgili her hangi bir ayet yok. Bununla ilgili bir hadis de bulunmamaktadır. O yüzden günah diye birşey söylememiz imkansız. Dinimizde bir konuya haram veya yasak diyebilmek için o konuyla ilgili ayet ya da hadis olması gerekir. Fakat fıkıh kitaplarında, bir kişinin, üzerinde Kuran ya da ayetle bu tip yerlere girmemesi tavsiye edilmiştir. Üzerindekileri bırakıp girmesinin daha uygun olduğu belirtilmiştir. O yüzden de bu tip durumlarda tuvalete girilmesi uygun değildir. Şık olmaz.”