Gündem Ilgaz’da kar bereketi

Ilgaz’da kar bereketi

30.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Ilgaz Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 35 santimetreye ulaştı. Uzun ve alternatif pistleriyle dikkat çeken kayak merkezine pek çok yerli ve yabancı turist akın etti.

Ilgaz’da kar bereketi

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. İmdat Yarım, kar sezonunun başlamasıyla özellikle hafta sonları yoğunluk yaşandığını söyledi. Yılbaşı rezervasyonlarıyla doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını belirten Yarım, “Doruk ve Yıldıztepe mevkilerinde kayak aktiviteleri devam etmekte. Yılbaşı yoğunluğu da mevcut. Ilgaz’a günübirlik gelen insan sayısı da çok fazla. Şu an vatandaşlar kayak pistlerinde, kayak, snowboard ve kızakla kayarak karın keyfini çıkarıyor. Yılbaşı için kayak merkezinde bulunan oteller doldu” diye konuştu.
Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da ise kar kalınlığının azalmasıyla kayak pistleri boş kaldı. Bursa Meteoroloji Müdürlüğü, ‘oteller bölgesi’nde son 10 gündür yağış olmaması ve havanın ısınması nedeniyle kar kalınlığı 30 santimetreye kadar düştü.