Gündem İlk kez... Doğurduğu gün bile görmemişti yüzünü!

İlk kez... Doğurduğu gün bile görmemişti yüzünü!

31.12.2014 - 12:10 | Son Güncellenme:

Samsun'da gözleri görmeyen 32 yaşındaki bir anne oğlunu, doğduktan tam sekiz ay sonra görmenin mutluluğunu yaşadı.

İlk kez... Doğurduğu gün bile görmemişti yüzünü

Romatizmal hastalıktan dolayı 4 yıldır gözleri görmeyen 32 yaşındaki Cemile Kılıç, yapılan kornea nakli sonrası 8 aylık çocuğunu ilk kez görmenin mutluluğunu yaşıyor.

Haberin Devamı

KORNEA NAKLİ YAPILDI

Romatizmal hastalıktan dolayı 13 yaşında sağ gözünü kaybeden, 4 yıl önce de sol gözü görmemeye başlayan 10 yıllık evli Cemile Kılıç'ın dünyası karardı. Cemile Kılıç’a, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 5 ay önce kornea nakli yapıldı.

OĞLUNU İLK KEZ GÖREBİLDİ

Nakil sonrası görmeye başlayan Kılıç, Osman Enes isimli çocuğunu ilk kez 8 aylıkken görebildi. Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi Akseki Sokak’ta oturan Kılıç ailesinin mutluluğu gözlerinden okunurken, baba Ferhat Kılıç, evlilikleri boyunca çok sıkıntı çektiklerini söyledi.

“8’İNCİ AYINDA ÇOCUĞUMU GÖRDÜM”

Çocukluğundan beri görme sorunu olduğunu belirten 32 yaşındaki anne Cemile Kılıç, “Romatizmal hastalıktan dolayı görme sorunum vardı. Ondan dolayı OMÜ’de tedavi görüyorum. Tam 2 sene hiç göremedim.

Haberin Devamı

OĞLUMU HASTANE ODASINDA GÖREBİLDİM

Oğluma hamileliğinde ne rahat dolaşabildim ne de oğlum doğduktan sonra onu görebildim. Oğlumu ameliyatımın üçüncü günü, 8’inci ayında hastane odasında gördüm.

OĞLUMUN BEBEKLİK FOTOĞRAFLARINA BAKTIM

Çok güzel bir şeydi. Daha sonra oğlumun bebeklik resimlerini gördüm. Oğlumu doğduğunda göremedim. Sisli puslu görebilmiştim ama oda hayal gibi, bir netlik yoktu” dedi.

GÖRDÜKTEN SONRA PİŞMAN TARAFIM SİLİNDİ

Görmenin çok güzel bir şey olduğunu ifade eden anne Kılıç, “Çocuğumu görmeden önce bir tarafım pişman, bir tarafım mutluydu ama çocuğumu gördükten sonra pişman olan tarafımı sildim. Çocuğum doğduktan sonra en azından birilerine ‘gözleri ne renk, kime benziyor’ diye sormadım, kendim gördüm. Benim gözümde yüzde 100 görme olmayacak ama bu şekilde bile çok mutluyum” diye konuştu.

10 YIL SIKINTI ÇEKTİM

10 sene boyunca sıkıntı çektiklerini ifade eden Cemile Kılıç’ın eşi Ferhat Kılıç, “Eşimin gözleri düzelmeyecek diye içimizde çok korku oldu. Çocuk olduktan sonra ben de eşimin gözlerinin tamamen gideceği korkusu oluştu. Ama şimdi Allah’ımıza şükürler olsun ki düzeldi” şeklinde konuştu.

İHA