Gündem İlkbahar Ekinoksu nedir? Google İlkbahar Ekinoksu'nu Doodle yaptı

İlkbahar Ekinoksu nedir? Google İlkbahar Ekinoksu'nu Doodle yaptı

20.03.2019 - 00:43 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü arama motoru Google, İlkbahar Ekinoksu için özel bir Doodle yayınladı. Peki İlkbahar Ekinoksu nedir? İşte ekinoks ile ilgili merak edilen soruların yanıtları...

İlkbahar Ekinoksu nedir Google İlkbahar Ekinoksunu Doodle yaptı

Teknoloji devi Google, her yıl olduğu gibi bu yıl da İlkbahar Ekinoksu'nu unutmadı ve bu güzel gün için özel bir Doodle yayınladı. Bugün Google'a giren kullanıcılar İlkbahar Ekinoks Doodle'ı ile karşılaştı. Peki İlkbahar Ekinoksu nedir?

İLKBAHAR EKİNOKSU NEDİR?

Dünya, Güneş sisteminin bir üyesi olmakla birlikte Dünya’?nın hem kendi ekseni etrafında, hem de Güneş etrafında dönme özelliği vardır. Bu durum, geceyle gündüz ve de mevsimler gibi kavramların doğmasını sağlamıştır.

EKİNOKS HANGİ TARİHLERDEDİR?

Özellikle de Dünya’nın Güneş etrafındaki hareketlerine bakıldığında, önceden belirli bazı tarihler oldukça büyük önem taşır. Bu tarihlerin en önemlilerinden bazıları ise, 21 Mart ve de 23 Eylül tarihleridir. Bu tarihlerde, Güneş ışınları Dünya?yı ikiye bölen paralel olan Ekvator?a dik bir şekilde düşmektedir. Bu tarihlerde Dünyanın her yerinde gece ile gündüz saatleri eşit olmaktadır. İşte bu duruma coğrafya biliminde “ekinoks” adı verilmektedir.