Gündem İmam ve temizlikçi Gezi gününü anlattı

İmam ve temizlikçi Gezi gününü anlattı

13.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı olaylarına ilişkin 7’si yabancı uyruklu 255 kişinin yargılandığı davaya İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün devam edildi.

İmam ve temizlikçi  Gezi gününü anlattı

Duruşmada Bezmialem Valide Sultan Camii’nin İmamı ve temizlik görevlisi tanık olarak ifade verdi. Caminin imamı Halil Necipoğlu, “Cami içinde alkol içen kimse görmedim. Ancak sarhoş olduğu belli kişiler vardı” dedi. Necipoğlu, “Dışarıdan cami içerisine aralıklarla gaz geliyordu. Zaman zaman yoğunluğu artıyordu. Alkollü ya da sarhoş olduğunu düşündüğüm, o izlenimi edindiğim şahıslar camiinin içinde de, dışında da vardı. Alkol kokusu almadım, zaten kokusunu da bilmem” dedi.

Haberin Devamı

Camda bira kutusu

Olay günü camide temizlik görevlisi olarak çalışan Yaşar Tüylü de ilk olarak kapıyı açmadıklarını ancak yığılma olunca kapıları açtıklarını belirterek, “Cami girişine sedirler serdik. İçeri girenlerin ayakkabılarını çıkarması için uyardık. Hatta bazı yaralıların ayakkabılarını biz çıkarttık. Yaralılar gece boyunca gelip gitti. Kanaması olan yaralı yoktu ancak baygın getirilenler vardı” dedi.

Ertesi gün camiye gittiğinde tıbbi malzeme, yiyecek ve içeceklerin hasırların üstünde olduğunu anlatan Tüylü, “Kadınların namaz kıldığı bölümünde cam kenarında bir bira kutusu vardı. Kutunun dışarıdan konulması mümkün değil. Kutuyu oraya koyanı görmedim” dedi. Duruşmayı erteleyen mahkeme, gelmeyen tanık ve müştekiler için zorla getirme kararı verdi.