Gündem IMF'nin kayıt dışı ekonomi uzmanları Türkiye'de...

IMF'nin kayıt dışı ekonomi uzmanları Türkiye'de...

10.11.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

IMF'nin kayıt dışı ekonomi uzmanları Türkiye'de...

IMFnin kayıt dışı ekonomi uzmanları Türkiyede...

12:50


Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF), kayıt dışı ekonomi konusunda uzman üç kişilik bir heyet Ankara'ya gelerek çalışmalarına başladı.
Kayıt dışı ekonomi konusunda uzmanlardan oluşan heyet, bugün ilk olarak Devlet Bakanı Ali Babacan ve ardından da Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı ile görüştü.
Heyetin, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve diğer ekonomi yetkilileriyle de görüşmelerde bulunması bekleniyor.
IMF heyetinin, Türkiye'deki kayıtdışı ekonomi ve bununla mücadele konusunda tespitlerde bulunarak IMF yönetimine aktarması bekleniyor.
Bu arada ekonomi yetkilileri, kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına almaya yönelik bir çalışma çerçevesinde, kayıt dışı konusunda başarılı ülkelerin örneklerini de değerlendirilecek.

ADİL OLMAYAN BİR VERGİ ETKİSİ YARATIYOR...
IMF'nin kayıtdışı ekonomi konusunda, IMF mali işler departmanı yetkilisi olan Teresa Ter-Minassian, Dubai'deki IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarında, A.A muhabirine yaptığı değerlendirmede, kayıt dışı ekonominin, vergilendirilemeyen bir kaynak olmasının yanı sıra, adil olmayan bir vergi gibi, kalkınmayı da olumsuz etkileyerek, sürdürülebilir, dengeli bir kalkınmanın önünde engel olduğunu ifade etmişti.