Gündem İngiliz istihbaratçının ölüm nedeni belli oldu

İngiliz istihbaratçının ölüm nedeni belli oldu

17.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İngiliz eski istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier’in ölümüne ilişkin otopsi raporu savcılık dosyasına girdi. Raporda Mesurier’in ölümünün “yüz, göğüs ve ekstremite kemik kırıklarıyla birlikte büyük damar hasarından gelen iç kanama” sonucu gerçekleştiği belirtildi.

İngiliz istihbaratçının ölüm nedeni belli oldu

İstanbul Beyoğlu’ndaki evinin önünde 11 Kasım’da ölü bulunan eski İngiliz askeri istihbarat görevlisi James Gustaf Edward Le Mesurier’in (46) ölümüne ilişkin otopsi raporu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma dosyasına ulaştı. Raporda, Mesurier’in iç, dış muayenesi ile vücudunda bulunan kimyasal incelemelerin yapıldığı belirtildi. Raporun sonuç bölümünde ise ölümün, “genel beden travmasına bağlı yüz, göğüs ve ekstremite kemik kırıklarıyla birlikte büyük damar hasarından meydana gelen iç kanama” sonucu meydana geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

Raporda, Mesurier’in ölümünün intihar mı yoksa cinayet mi olduğuna ilişkin tespite yer verilmedi. Mesurier’in ölümüne ilişkin soruşturmanın devam ettiği, intihar mı yoksa cinayet mi olduğuna ilişkin incelemelerin ise çok yönlü araştırıldığı ve Mesurier’in eşi Emma Hedvig Christina Winber’in yurtdışına çıkış yasağının devam ettiği öğrenildi.

Dünya kamuoyunda Beyaz Miğferler olarak da bilinen Suriye Acil Yardım Derneği Kurucusu ve Başkanı olan Le Mesurier, geçen ay Beyoğlu Kemankeş Karamustafa Haşa Mahallesi Ali Paşa Medresesi Sokak’taki evinin önünde ölü bulunmuştu.