Gündem İnternette E-Devlet İle Araç Hasar Kaydı nasıl sorgulanır?

İnternette E-Devlet İle Araç Hasar Kaydı nasıl sorgulanır?

21.08.2015 - 14:03 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama işlemleri ile plaka, araç hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama işlemleri hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Araç sorgulama işlemlerinin tüm detaylarına hazırlamış olduğumuz haberimizi inceleyerek öğrenebilirsiniz.

İnternette E-Devlet İle Araç Hasar Kaydı nasıl sorgulanır

İnternetin yaşamın her alanında kendisine yer bulduğu bugünlerde artık aracınız ile ilgili olarak da internet fırsatlarından ve kolaylıklarından yararlanabilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital platform üzerinde yeni başlatmış olduğu online hizmet aracılığı ile birlikte artık internet kolaylığında online araç sorgulama yaparak, araca ilişkin olarak en ayrıntılı ve güncel bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Özellikle de son yıllarda modern teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte artık internetin bulunulan her yerden erişilebilir hale gelmesi sayesinde akıllı cihazlarınızı kullanarak da internet üzerinden kolaylıkla Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

İnternet teknolojisini en aktif şekilde kullanan başlıca kamu kurumları arasında kendisine yer bulan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet üzerinde yeni başlattığı online araç sorgulama hizmeti baştaikinci el sektörü olmak üzere pek çok alanda son derece önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlıyor. Özellikle de günümüzde ikinci el araç sektöründe yaşanan sorunlara yönelik olarak son derece önemli bir avantaj sağlamakta olan bu online Emniyet Genel Müdürlüğü hizmeti vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. İnternet üzerinde iki farklı yöntem ile gerçekleştirilebilen araç sorgulama işlemlerini her iki yöntemde de mesai saati, hafta sonu tatili ve resmi tatiller gibi çeşitli durumlar ile karşı karşıya kalmadan 7 gün 24 saat online araç sorgulama yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu hizmetine ek olarak Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web sayfasında da vatandaşa sunulan online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti ikinci el araç alım-satım piyasası gibi çeşitli alanlarda yaşanan araç hasar bilgisinin hatalı veya eksik olmasından kaynaklı mağduriyetlerin önüne geçilmesini sağlıyor. Böylelikle çok daha güvenli bir şekilde araç alımları her alanda gerçekleştirilebiliyor. Dijital platformda e-Devlet sisteminde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmeti ise turkiye.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabilen e-Devlet portalı ana sayfasındaki ‘sisteme giriş’ ekranından giriş işlemleri yapılarak, gerçekleştirilebiliyor.

Vatandaş e-Devlet sistemine giriş işlemlerini 4 farklı yöntem ile yaparken, bu giriş işlemlerinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. Sistem içerisinde bulunan e-hizmetler kategorisi altında da Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ‘araç sorgulama’ ekranından araç sorgulaması yapılabiliyor.İnternet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfasındaki online işlemler menüsündeki ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranından kolaylıkla plaka sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu resmi web sitesindeki online hizmetine ise vatandaşlar, egm.gov.tr/sayfalar/trafik_sorgulari.aspx adresi aracılığı ile doğrudan erişim sağlayabiliyor.İnternet üzerinden son derece pratik bir şekilde tramer sorgulama yapabilme fırsatı sunan SGBM resmi web sayfasındaki ‘Kaza Tespit Tutanağı’ ekranından kolaylıkla aracın hasar bilgisi öğrenilebiliyor. Aracın tüm hasar bilgisini SGBM web sayfasında 3 farklı yöntem ile yapılabilen bu işlemle öğrenmek mümkün hale geldi.