Gündem İnternetten emekli maaşı hesaplama nasıl yapılıyor?

İnternetten emekli maaşı hesaplama nasıl yapılıyor?

10.06.2016 - 10:49 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı hesaplama uygulaması internet üzerinde mevcuttur. Siz de emekli maaşı hesaplama uygulaması kullanarak emeklilik döneminde ne kadar maaş alacağınızı öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama işleminin nasıl yapıldığını sizler için haberimizde anlatmış bulunuyoruz.

İnternetten emekli maaşı hesaplama nasıl yapılıyor

Yoğun çalışma hayatı ve iş stresi günümüzde ulusal alanda var olan bir problemdir. Bu problem bizim ülkemizde emeklilik ile giderilmektedir. Emeklilik; çalışma hayatımızın bitmiş olduğu dönemler için söylenmekte olan bir durumdur. Emekli olabilmek için ise yerine getirmeniz gereken temel iki şart bulunmaktadır. Bu şartlardan ilki belirlenen yıl ve belirlenmiş olan iş günü sayısınca çalışmış olmak ve ikincisi ise çalışılan süre boyunca her ay düzenli olarak sigorta primlerini yatırmaktır. Bu iki şart tamamlandığından emekli olmuş olacaksınız. Emekli olduğunuz aydan itibaren emekli maaşı almaya başlayabilirsiniz. Emekli maaşının büyük bir kısmını bahsetmiş olduğumuz sigorta primleri oluşturmaktadır. Günümüzde ne zaman emekli olacağını ve emekli olduğunda ne kadar maaş alacağını merak eden oldukça fazla sayıda çalışan vardır. Sizler için bu yazımızda emekli maaşınızın ne kadar olduğunu öğrenebileceğiniz bir uygulamadan bahsetmiş bulunmaktayız. E-Devlet sistemi üzerinden yapılan bu uygulamanın ismi emekli maaşı hesaplamadır. Yazımızın devamından bu işlemin nasıl yapıldığını sizler için detaylı bir şekilde anlatmış bulunmaktayız.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet sistemi üzerinden yapılan emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi SGK yani açılımı ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun her 3 kurumu için de ortak olarak yapılmaktadır. Ancak işlem yapılacak bağlantı adresleri farklıdır. Yani her bir kurumun kendine ait işlem sayfası bulunmaktadır. Bu işlem sayfaları üzerinden yapacağınız işlem her 3 kurum için de aynıdır. Bu nedenle ilk olarak yapmanız gereken şey işlemi yapabilmek için kayıtlı olduğunuz kuruma ait işlem sayfasına ulaşmaktır. Sistem üzerinden işlem yapabilmek için bir şifreye ihtiyacınız olacaktır. Bu şifreyi alabilmek için bir PTT şubesine gidip, nüfus cüzdanınız ile birlikte şifre alma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Daha sonra kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında şifrenizi teslim alabilirsiniz.

Haberin Devamı


E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra veya zaten bir E-Devlet şifresine sahipseniz ilk olarak kayıtlı olduğunuz kurumun emekli maaşını hesaplama ve sorgulama işlemleri için E-Devlet sistemindeki ilgili sekmeyi açmanız gerekmektedir. İlgili sekmeye ulaştığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayarak kimlik doğrulama sayfasına gidiniz. Kimlik doğrulama sayfasına ulaştığınızda kimlik doğrulama işleminizi yapabilmek için T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizi yazmanız gerekmektedir. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara sırası ile yazınız. Bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin olduğunuzda aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak sistem girişinizi yapınız. Açılacak olan yeni ekranda bağlı olduğunuz kurumun emeklilik maaşı ile ilgili bilgilerini göreceksiniz. Böylelikle E-Devlet sistemi üzerinden bağlı olduğunuz kurumun emeklilik maaşı sorgulamasını başarılı bir şekilde tamamlamış olacaksınız.
Kurumlarınız SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı kurumlarından biri olmalıdır. Bu kurumlar internet üzerinde farklı isimler ile de bilinmektedir. SSK kurumu 4A, Bağ Kur kurumu 4B ve Emekli Sandığı 4C olarak bilinmektedir. Kurumunuzun internet üzerindeki adını aratarak daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.