Gündem İnternetten Trafik Cezası Ödeme artık çok kolay!

İnternetten Trafik Cezası Ödeme artık çok kolay!

18.08.2015 - 21:20 | Son Güncellenme:

Online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi ile internet üzerinden kolayca trafik sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve trafik cezası sorgulama işlemi hakkında merak ettikleriniz bu haberde.

İnternetten Trafik Cezası Ödeme artık çok kolay

Son yıllarda trafikte yaşanan yoğunluğun yarattığı trafik sorunlarını ve risklerini engelleyebilmek amacı ile daha sıkı denetimler gerçekleştiren ve daha ağır trafik kuralı ihlali cezası yaptırımları gerçekleştirmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü trafik denetimlerinde de modern teknolojiyi aktif olarak kullanırken artık araç sürücülerine kesilen trafik cezası posta yolu ile ikamet ettiği adrese gönderiliyor. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından dijital platform üzerinde araç sürücülerine önemli bir kolaylık sağlanarak online trafik cezası sorgulama hizmeti sunuluyor. Günümüzde artık araç sahipleri herhangi bir trafik cezasının olup olmadığını kolay bir şekilde internete erişim sağlayabildiği her yerden Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet üzerinde yer alan bu sorgulama hizmetini kullanarak öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Son yıllarda Emniyet Genel Müdürlüğü’nün trafik denetlemelerinde çok daha yoğun ve çok daha sık bir şekilde kullanmaya başladıkları teknolojik denetleme sistemleri arasında özellikle mobese kameraları ve Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile trafikte kural ihlallerinin tespiti daha hızlı ve daha başarılı şekilde gerçekleştiriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü trafik kuralı ihlallerinde ise araç sürücülerini durdurmak yerine plakasının kayıtlı olduğu adrese posta yolu ile trafik cezası bildirimi gerçekleştirilebiliyor. Günümüz modern internet teknolojisinin yaşamın her alanında kendisine yer bulduğu bugünlerde artık internet üzerinden online trafik cezası sorgulama işlemlerini çok daha kolay bir şekilde yapabilme imkanı bulunuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internet üzerinde hizmete açılan online trafik cezası sorgulama hizmetleri ile birlikte artık internet üzerinden herhangi bir trafik cezasının olup olmadığını öğrenebilme imkanına sahip olunuyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde trafik cezası sorgulamaları hizmetleri online olarak vatandaşa sunuyor. Özellikle de araç sürücülerinin ve sahiplerinin günümüzde yaşadıkları sorunlara yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşa sunulmakta olan yeni nesil pek çok sistem ve hizmet bulunuyor. Bu tarz hizmetlerden birisi olarak öne çıkan trafik cezası sorgulama ile birlikte vatandaş oldukça önemli bir kolaylıktan yararlanabiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi üzerinden araç sürücüleri trafik cezası sorgulaması son derece pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu kapsamda araç sahiplerinin trafik cezası sorgulama işlemleri için internet üzerinde intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MTV_SORGU adresine doğrudan erişim sağlanması gerekiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi sorgulama sayfasında ise plaka, varsa özel plaka, T.C. kimlik numarası ya da vergi kimlik numarası ve tescil tarihi bilgileri girilerek, güncel trafik cezasının bulunup bulunmadığı tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

İnternet kolaylığında yapılabilen trafik cezası ödeme işlemlerinde araç sahipleri Gelir idaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartlarını kullanarak saat 02:00-22:00 saatleri arasında kolay bir şekilde trafik cezası ödemelerini yapabiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesinden veya egm.gov.tr/sayfalar/trafik_sorgulari.aspx adresinden doğrudan erişim sağlayabildikleri sorgulama ekranında son derece pratik bir şekilde online trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirerek, güncel ceza durumu öğrenilebiliyor. EGM resmi web sayfasında ‘T.C. kimlik numarası’, ‘ad’, ‘soyad’ ve ‘doğum tarihi’ bilgisi girilerek kolay bir şekilde trafik cezası sorgulaması gerçekleştirilebiliyor.