Gündem Irak-Suriye sınır hattına da sevkiyat

Irak-Suriye sınır hattına da sevkiyat

30.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Irak-Suriye sınır hattına da sevkiyat

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan oluşan heyet, dün Moskova’ya giderek Rus yetkililerle Menbiç’in geleceğini masaya yatırırken TSK’nın Irak sınır hattına kadar tank ve ağır silah sevkiyatı yapması dikkati çekti. Menbiç sınır hattına konuşlanan ÖSO güçleri, harekât için talimat beklerken Menbiç sınır hattı ile Kilis’in Çobanbey, Elbeyli ve Carablus’a zırhlı araç ve askeri personel sevkıyatı dün de sürdü.

Haberin Devamı

50 tank gidiyor

Hatay’dan yola çıkan TIR’lardan oluşan uzun bir konvoy Gaziantep üzerinden Şanlıurfa’daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na geldi. TIR’ların üzerinde 50’den fazla tankın Suriye sınır hattına sevk edileceği öğrenildi.

TSK, Irak sınır hattına uzanan bölgeye de yoğun askeri sevkiyat yaptı. Diyarbakır’a demir yoluyla getirilen zırhlı personel taşıyıcı araçları taşıyan konvoy, Mardin üzerinden Şırnak’ın Cizre ilçesine yöneldi. 14 personel taşıyıcı paletli zırhlı araçlardan oluşan konvoy Cizre ilçesindeki sınır birliklerine gönderildi. Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinin sınır hattına konuşlandırılacağı öğrenilen tank desteğindeki ağır silahların YPG’nin denetimindeki Derik bölgesi, Sincar ve Deyr ez Zor’a kadar uzanan alana yönelik olası harekâta hazırlık amacı taşıdığı ileri sürüdü.

Haberin Devamı

Menbiç yakınlarına konuşlanan Suriye rejim ordusunun unsarlarının ise kent cephesinin ön hatlarına ulaştığı bildirildi. Rejim ordusunun kente girme hazırlığının yanı sıra ÖSO güçlerinin mevzilendiği kentin batısındaki El Bab sınırına ulaşarak YPG’lilerin mevzilerine yerleştiği ileri sürüldü. Suriyeli muhaliflerin İnsan Hakları Gözlemevi, 300’den fazla rejim askerinin kentin eteklerine ulaştığını ve Menbiç ile daha batıda ÖSO’nun bulunduğu bölgenin tam arasında konuşlandığını duyurdu. Kuzey ve batıdan kuşatılan Menbiç’te halk endişe ile gelişmeleri izlerken kent merkezinin sakin olduğu belirtildi. Suriye rejim ordusunun kente girmek için 12 kilometre batıda yer alan Arima kasabasında hazır halde beklediği ifade edildi.