Gündem İş ve özel hayatınızı iyi dengeleyebilirsiniz

İş ve özel hayatınızı iyi dengeleyebilirsiniz

24.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Aşkta ve sevdiklerinizle ilgili konularda daha şanslısınız Sıkıldığınız alanlarda da değişiklik yapmak isteyebilirsiniz

İş ve özel hayatınızı iyi dengeleyebilirsiniz

İş ve özel hayatınızı iyi dengeleyebilirsiniz
Bu yıl Jüpiter’in Yay burcuna ilerlemesi ile birlikte, daha rahat nefes alabileceğiniz ve hayatın olumlu ve yaratıcı yönlerine odaklanabileceğiniz fırsatlar bulabileceksiniz. Jüpiter’in güçlü destekleyici açısı yaşam enerjinizi yükseltmekte. Aşkta ve sevdiklerinizle ilgili konularda daha şanslısınız. Özellikle yükselen burcu Aslan olanlar 2 Aralık 2019’a kadar Jüpiter’in sunduğu imkânları daha iyi kullanabilirler. Yabancılarla ilgili konular, yolculuklar, eğitsel fırsatlar ve ödüller size büyük bir tatmin ve neşe getirmekte. Jüpiter’in desteği sayesinde kendinizi daha şanslı durumlar içinde bulabilir ve kendinizi ortaya koyabilirsiniz. Yaratıcı süreçler iş başında. Enerjinizi dışa yansıtacak fırsatları göz ardı etmemeli ve asla tembel davranmamalısınız. Kuşkusuz belirli dönemlerde, örneğin ocak ve haziran ortalarında ve eylül sonunda zevklerde abartı harcamalarınızı da arttırabilir, ancak bu olumlu transit altında gevşemeye ve özel hayatınızda daha mutlu olmaya çok daha yakınsınız. Diğer yandan kariyer ve sorumlulukları anlatan Satürn, Oğlak burcunda ilerlerken, önemli işler ve yükler de getirmekte. İş ortamında ve organizasyon gerektiren alanlarda daha sıkı davranmak ve sıkı çalışmak gerekebilir. Çalışma ortamınıza bakmalı ve nasıl daha verimli olabileceğiniz üzerinde ciddi şekilde düşünmelisiniz. Kimi zaman bu durum, eğer yönetici iseniz, altınızda çalışanlarla ilgili bazı eksiklerin ya da sorunların söz konusu olmasına işaret ediyor olabilir. İş hayatı dışında hizmet edenlerle ilgili konularda daha dikkatli olmak gerekebilir. Satürn aynı zamanda rahatsızlıkları ve hastalıkları gösteren alanda olduğu için bedensel açıdan zayıf olduğunuz durumlar da gündeme gelebilir. Bu bakımdan, belirli dönemlerde sağlık ve düzenle ilgili konuları ihmal etmemelisiniz.

Haberin Devamı

Uyanışlar yaşayabilirsiniz

Kuşkusuz bu dönemde sizi en çok ilgilendiren ve bir ölçüde düzeninizi değiştirmenize neden olabilecek transit Uranüs’ün 6 Mart’ta Boğa burcuna uzun bir süreliğine yerleşmesi olacak. Boğa sizin statü, tanınma ve kariyer evinizde yer almakta. Uranüs ise kurulu düzeni aniden değiştiren ve kimi zaman şoklar, depremler getiren bir gezegendir. Önümüzdeki 7 yıl boyunca pek çok Aslan Uranüs’ün sarsıcı ve yenileyici etkisini hissedecek. Yükselen burcu Aslan olanlar da bu süreçte, iş hayatında ve sorumluluklar alanında bir dizi yeniliğe gitmek durumunda olabilirler. Aslında Uranüs artık paslanmış, işe yaramayan ya da sizi çok sıkan şeyleri geride bırakmanız için değişik uyarılarda bulunuyor. Dolayısı ile çok sıkılmış olduğunuz alanlarda büyük değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Çoğu zaman sabit bir burç olarak siz böyle ani bir değişiklik taraftarı olmasanız dahi, Uranüs bu kez kontrol dışı bir olayla bu tür anilikler yaratabilir. Aynı zamanda bu durum otorite figürleri, baba ya da koca gibi erkek figürleri ile ilgili hızlı değişiklikler, uyanışlar yaşayabileceğine işaret edebilir. Aslan burcunun ilk günlerinde, özellikle 23-30 Temmuz doğumlu olanlar bu güçlü ve ani, hızlı olayları bu yıl çok daha fazla deneyimleyebilirler. Eğer bugünlerde doğmuş bir Aslan iseniz içinizdeki enerjiyi yapıcı şekilde boşaltmaya gitmeli ve esneklik kazanmalısınız. Aksi halde bu durum otorite figürleri ile çatışmanıza ya da ters düşmenize de neden olabilir. 8. evinizde ilerleyen Neptün genel olarak bu dönemde söz konusu alanlarda daha uyanık olmanızı salık veriyor. Karmaşık durumlar, kararsızlıklar, aşırı beklentiler özellikle 7-11 Ağustos doğumlu Aslan’ları daha çok etkilemekte.

Haberin Devamı

İş ve özel hayatınızı iyi dengeleyebilirsiniz
İş, para ve kariyer

Bu yıl özellikle Satürn’ün iş ve çalışma hayatınıza ait konuları daha fazla önünüze getirmesi, iş hayatında ciddileşmenize ve daha fazla yük almanıza neden olabilir. Mesleki alanda köle gibi çalıştığınız bir dönemdesiniz. Bu durum yılın ikinci yarısında özellikle dikkat çekebilir. Ancak bu süreci daha çok bir hazırlık gibi görmeye çalışmalı ve özellikle 2020’den sonra önemli sonuçlar ve ilerlemeler elde edebileceğinizi fark etmelisiniz. Bu dönemde sizinle birlikte çalışan kişilere, organizasyonel problemlere dikkat etmek ve ağır şartlarda dahi olsa, verimliliğinizi arttıracak konulara yönelmeniz yararlı olacaktır. Yıl içinde;

Haberin Devamı

1 Ocak-14 Şubat arasında düşüncelerinizi yaymak ve inandırıcı olmak konusunda daha iddialısınız. Bu dönemde uzaklarla ilgili işler, yolculuklar öne çıkabilir. Aynı zamanda akademik konular, uluslararası işler için daha çok çaba sarfedebilirsiniz.

14 Şubat-31 Mart döneminde iş hayatında özellikle dikkatli ve sakin olmaya bakmalısınız. Ani değişikler yüzünden sarsıntılar, değişiklikler öne çıkabilir. Yaratıcı gücünüzü, kararlılığınızı ortaya koyarken, yıkıcı olmamaya bakmalısınız. İş hayatında parasal alanda mücadele edilmesi gereken durumlar var.

31 Mart-16 Mayıs arasında gruplar içinde daha sakin olmak ve daha yapıcı bir iletişim kurmak gerekiyor. Bu dönemde enerjinizi takım çalışmaları için kullanabilirsiniz. Ancak gruplar içindeki sürtüşmelere de dikkat.

Haberin Devamı

16 Mayıs-2 Temmuz arasında bazı kontrol edilemeyen ya da gizli durumlar sizi duygusal açıdan yıpratabilir. Gizli düşmanlıklar ya da ailevi nedenlerden ortaya çıkabilecek konulara karşı dikkatli olmalı, sonunu göremediğiniz girişimler adım atmamalısınız.

2 Temmuz-18 Ağustos arasında Mars burcunuzda ilerlerken kendinizi daha güçlü hissedebilir ve önemli başlangıçlar yapabilirsiniz. Bu dönemde iş hayatında ilerleme açısından son derece iyi koşullar var. Ancak ilişkilerde dengeli olmak gerek.

18 Ağustos-4 Ekim arasında iş hayatında daha verimli olmanın yollarını arayabilirsiniz. Bu dönemde daha fazla kazanmak için oldukça güçlü bir motivasyon ortaya koyabilirsiniz.

4 Ekim-19 Kasım arasında işinizde daha fazla görüşme, ziyaret ve yolculuklar söz konusu. Bu dönemde sözlerinizle daha çok şey halledebilirsiniz. Ancak tartışmalı konular ya da sizi yakın çevrenizde yıpratabilecek kişilere karşı daha uyanık olmalısınız.

Haberin Devamı

19 KASIM’dan sonraki dönemde iş hayatından çok eve ve yerleşime yönelik konular öne çıkabilir. Evle ya da toprakla ilgili konularla daha çok uğraşabilirsiniz. Yine bu dönemde bitişler ve yeni hazırlıklar da dikkat çekebilir.

Merkür gerilemesi hangi temaları getirmekte?

Her yıl 3 kez, ortalama 22 gün geri giden Merkür bu yıl bu hareketini su elementinde yapıyor. Dolayısı ile Merkür’ün gerilediği dönemler özellikle açık iletişim kurmak ve kendinizi anlatabilmek daha yorucu ve zaman alıcı olabilir. İlk geri dönüş 5-28 Mart tarihleri arasında Balık burcunda olacak. Bu dönemde iletişimde problemler, yanlış anlamalar, özellikle borç, alacak ya da miras gibi paylaşımlı konularda daha dikkatli olmak gerekiyor. 8 Temmuz-1 Ağustos arasında Merkür, önce burcunuzda, 19 Temmuz’dan sonra ise Yengeç’te gerileyecek. Bu dönemde girişimlerde gecikmeler, geri çekilmeler ve belirsizlikler artabilir. 31 Ekim-20 Kasım arasında Akrep burcunda gerileyecek olan Merkür özellikle eve ve yerleşime yönelik konulara değişiklikler getirmekte.

Bu yıl tutulmalar neler getiriyor?

Bu yıl Güneş tutulmaları Yengeç-Oğlak ekseninde gerçekleşmekte. Bu nedenle, ruhsal gelişiminiz açısından kabullenme getiren konular, ailesel hassasiyetler öne çıkıyor. 6 Ocak’ta Oğlak’ta, 2 Temmuz’da Yengeç’te ve 26 Aralık’ta yeniden Oğlak burcunda Güneş tutulmaları gerçekleşecek. Etkilerini 6 Ocak-2 Temmuz arasında daha çok gösterecek olan Oğlak tutulması özellikle düzen, hizmet, iş hayatına ait konulara vurgu getirmekte. 2 Temmuz’daki tutulma ise ruhsal açıdan daha önemli gelişmeler ve kabullenmeler getirmekte. Bu dönemde tam olarak kontrol edemediğiniz durumlar söz konusu olabilir ancak iyileşme de söz konusu. Evlilik ve ilişkilerde daha sabırlı olmalısınız. 26 Aralık’taki tutulma ise yine iş hayatına ve çalışma konularına önemli adımlar getirmekte. 21 Ocak’ta burcunuzdaki Ay tutulması şahsi kararlara, kişiliğinize ve dolayısı ile ilişkilerinize yeni bir farkındalık getirebilir. 17 Temmuz’da Oğlak burcundaki Ay tutulması ise sağlık, düzen ve mesleki konularda kararlara neden olabilir.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Bu yıl Jüpiter’in çok olumlu açısı sayesinde aşkta ve yaratıcı konularda daha keyifli ve eğlenceli zamanlar var. Kendinize daha çok zaman ayırabilirsiniz.

Satürn sizi oldukça meşgul etse de, iş ve özel yaşamınız arasında daha iyi bir denge kurabilirsiniz. Aynı zamanda bir çocuğun doğumu mutluluk getirebilir.

Sadece aşkta değil, tüm yaratıcı süreçlerde pozitif koşullar var. Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde bu imkânlar daha çok gündeme gelebilir. Bu nedenle 7 Ocak-4 Şubat, 20 Nisan-10 Mayıs, özellikle 28 Temmuz-21 Ağustos ve 1-26 Kasım arasında sosyal alanda ve ilişkilerinizde daha keyifli olabilirsiniz.

Sağlığa dikkat!

Bu yıl Satürn’ün burcunuz açısından destekleyici olmaması çok fazla yük ve yavaş ilerlemeye ve dolayısı ile bedensel yorgunluklara yol açabilir. Yıl boyunca sağlığınıza özen göstermelisiniz. Özellikle yükselen Aslan’lar bu konuda daha özenli olmalılar. 2019’da belirli dönemler bu açıdan daha kritik olabilir. 21 Ocak 5 Şubat, 19 Mayıs 3 Haziran dönemlerinde kendinize daha çok özen göstermelisiniz.

Yükselen burcunuza göre

YÜKSELEN KOÇ: Bu yılınızda en güzel fırsatları kendinizi geliştirme ve eğitim alanında bulabilirsiniz. Uzaklar, yabancılar ve yolculuklar size çok şey katabilir. Burcunuzun yöneticisi Mars, 1 Ocak-14 Şubat arasında yine Koç’ta olacağı için bu dönemde önemli atılımlar ve ciddi girişimler, mücadeleler gündeme gelebilir. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat, 20 Nisan-10 Mayıs, 28 Temmuz-21 Ağustos arasında çok daha akıcı koşullar mümkün.

YÜKSELEN BOĞA: Yükselen burcunuza giren Uranüs sizi iyice beklenmedik ve ani tepkilere, tavırlara sokuyor. Pek çok kişiyi şaşırtabilir hatta kendiniz bile buna inanamayabilirsiniz. 14 Şubat-31 Mart arasında oldukça hızlı ve girişkensiniz ancak küçük kazalara dikkat edin. Aşkta 15 Mayıs- 9 Haziran size olumlu bir destek sunmakta. 2 Temmuz-18 Ağustos arasında da ev hayatında daha sakin düşünmeye bakın.

YÜKSELEN İKİZLER: Çok zeki ve beceriklisiniz. Bu yıl ilişkiler ve evlilik alanınıza ilerleyen Jüpiter size önemli destekler ve başkalarından olumlu yaklaşımlar elde edebileceğiniz olanaklar getirmekte. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat, 9 Haziran-3 Temmuz ve 1-26 Kasım hareketli olabilir. İş ortamında 14 Şubat-31 Mart arasında daha çalışkan olmanız gerekebilir.

YÜKSELEN YENGEÇ: İş yetenekleriniz yüksek. Bu yıl kritik gelişmeler ve sizi test eden koşullar altındasınız. Gerek evlilikte, gerekse ortaklıklarda daha dikkatli olmak gerekiyor. 4 Şubat-1 Mart, 26 Mart-20 Nisan, özellikle 3 -28 Temmuz ilişkiler açısından daha olumlu olabilir. 16 Mayıs-2 Temmuz arasında pek çok konuda daha girişken ve mücadeleci olacaksınız.

YÜKSELEN ASLAN: Bu yıl Jüpiter’in yükselen burcunuzla olan uyumlu açısı hayattan daha çok keyif alabileceğiniz fırsatlara işaret ediyor. 14 Şubat-31 Mart arasında iş hayatında ve maddi konularda daha gerçekçi olmaya bakın. 2 Temmuz-18 Ağustos arasında girişimci olabilirsiniz. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat ve 28 Temmuz-21 Ağustos arasında mutluluk daha kolay.

YÜKSELEN BAŞAK: Kişiliğinizi göstermekte zorlanabiliyorsunuz. Yay burcundaki Jüpiter özellikle yakın çevrenizde ve evde daha hareketli ve meşgul olabileceğinizi anlatıyor. 4 Şubat-1 Mart, 15 Mayıs-9 Haziran ve 21 Ağustos-14 Eylül arasında aşkta ve arkadaşlıklarda güzel zamanlar var. 18 Ağustos-4 Ekim arasında da önemli girişimler ve mücadeleler içindesiniz.

YÜKSELEN TERAZİ: Bu yıl ev, aile ve yerleşim cephesinde önemli konular gelişmekte. İş hayatınızda bitişler ve yeni başlangıçlar söz konusu. Bazı kapılar kapanırken, yeni kapılar açılıyor. Ancak ailenize yönelik sorumluluklar baskı yaratabilen koşullar da gündeme gelebilir. Aşkta ve beraberliklerde 1-26 Mart, 20 Nisan 15 Mayıs ve özellikle 14 Eylül 8 Ekim oldukça hareketli olabilir. Ancak 4 Ekim 19 Kasım arasında biraz daha soğukkanlı düşünmek gerek.

YÜKSELEN AKREP: Güçlü bir kişiliğiniz ve arzularınız var. Geçen yıl içinde Jüpiter yükselen burcunuzdan geçerken size kişisel girişimler, yeni başlangıçlar ve ilerleme imkânı getirdi. Kişisel birikimlerinizi, maddi kaynaklarınızı ve yeteneklerinizi daha iyi hale getirebilirsiniz. Eğer eğitimsel bir süreçte iseniz, öğrenci iseniz bu dönemde yoğun dersler ve kısıtlayıcı durumlar var. 26 Mart-20 Nisan, 3-28 Temmuz ve 8 Ekim-1 Kasım size aşkta daha destekleyici koşullar getirebilir.

YÜKSELEN YAY: Kuşkusuz bu yıl Jüpiter yükselen burcunuzdan geçerken size pozitif tutumlar, şahsi yeteneklerinizi çok daha iyi kullanma ve ilerleme imkânı getirmekte. Bu yıl yolculuklar, yabancılar ve eğitsel uğraşlar çok daha önemli destekler sunacak. İş hayatında da yeni adımlar mümkün. Parasal alanda ise gelirlerinizi daha iyi kullanmaya özen göstermelisiniz. Kurumsal konularda alacağınız destek çok önemli. Maddi konularda gerçekçi olmalısınız. Aşkta 7 Ocak 4 Şubat, 20 Nisan 15 Mayıs, 28 Temmuz 21 Ağustos ve 1-26 Kasım arasında mutlu olmak daha kolay olacak.

YÜKSELEN OĞLAK: Biraz daha esnek olabilmelisiniz. Son bir yıldır yükselen burcunuza ilerleyen Satürn’ün şekillendirici, sınır koyucu ve sorumluluk yükleyici etkisi altındasınız. Satürn size daha ciddi düşünceler, ilişkilerinizi ve doğal olarak kendinizi gözden geçirme ihtiyacı getirmekte. Bu dönemde hayatınıza yeniden format atma süreci yoğun biçimde devam etmekte. 4 Şubat 1 Mart, 15 Mayıs- 9 Haziran, 21 Ağustos 14 Eylül ve 26 Kasım 20 Aralık arasında hayatınıza daha fazla mutluluk getirebilecek olanaklar var.

YÜKSELEN SAKA: Bu dönemde hayat dümeninizi yönetmek ve ilerletmek pek kolay değil ancak Jüpiter yardıma koşuyor ve size yeni açılımlar getiriyor. 2019’da gruplar, sosyal gelişmeler ve arkadaşlar size önemli destekler getirmekte. İyimserliğiniz artıyor. Evet kariyer alanında önemli sıkışıklıklar olabilir ancak kendinize yeni bir yön çizmeye de başlıyorsunuz. 1-26 Mart, 9 Haziran-3 Temmuz, 28 Temmuz-21 Ağustos ve 20 Aralık sonrası daha keyifli zamanlar içinde olabilirsiniz. 2 Temmuz-18 Ağustos arasında evlilikte sakin kalmalısınız.

YÜKSELEN BALIK: Şanslısınız. Bu yıl Jüpiter kariyer alanınızda ilerlerken iş hayatında daha yüksek bir seyir izleyebilirsiniz. Tanınma yönünde önemli fırsatlar elde etmeniz mümkün. Bu arada iş hayatında gerçekçi bir toparlanma dikkat çekmekte. Düşünce biçiminizi yenilediğiniz bir yıldasınız. 31 Mart 16 Mayıs ve 18 Ağustos 4 Ekim arasında enerjinizi daha özenli ve sakin kullanmaya dikkat etmelisiniz. Aşkta 26 Mart 20 Nisan, 3-28 Temmuz ve 21 Ağustos 14 Eylül tarihleri arasında daha büyük bir hareketlilik bekleyebilirsiniz.

İş ve özel hayatınızı iyi dengeleyebilirsiniz

ÖNEMLİ NOT: Yıllık horoskobunuzu okurken, mutlaka yükselen burcunuzu da okuyunuz.

YARIN: BAŞAK BURCU