Gündem İşadamı ‘yasak aşk’ kurbanı olmuş

İşadamı ‘yasak aşk’ kurbanı olmuş

05.08.2010 - 17:41 | Son Güncellenme:

BALIKESİR’in Ayvalık İlçesi’nde, geçen nisan ayında, işadamı Ahmet Ermiş’in evinin önünde silahlı saldırıda öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 12 şüpheliden 11’i adliyeye sevk edildi. 1 şüpheli ise emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Öldürülen işadamı Ermiş'in, baldızının gelini ile yasak aşk yaşadığı ve cinayetin, bu kadının eşi işadamı H.F.K. (41) tarafından tutulan kiralık katiller tarafından işlendiği ileri sürüldü.

İşadamı ‘yasak aşk’ kurbanı olmuş

Azmettirici iddiası ile gözaltına alınan ve poliste susma hakkını kullanan 41 yaşındaki H.F.K.'nin, daha önce bir kiralık katil grubu daha tuttuğu ve bu kişilere 40 bin TL ile silah verdiği, ancak bu grubun parayı alıp cinayeti işlemediği belirlendi. Sonra ikinci bir çeteyle anlaşan H.F.K.'nin, cinayeti bu gruba işlettiği iddia edildi. Bu arada eşi ile ilişkisi olduğu iddiasıyla kiralık katil tutan azmettirici H.F.K.'nin de bu cinayetin ardından karısından boşandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Emniyetteki sorgulamaları sırasında bir şüphelinin, cinayette kullanılan silahı öldürülen işadamının mezarına gömdüğünü söylemesi üzerine Ayvalık Şehir Mezarlığı'nda çalışma başlatıldı. İşadamı Ahmet Ermiş’in mezarında silah arandığı, ancak bulunamadığı öğrenildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Ayvalık Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin önceki gün Balıkesir'in Ayvalık ve İzmir'in Bergama ilçelerinde 4 ayrı adrese eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonlarda, 4 tabanca ve 1 pompalı tüfek ile birlikte gözaltına alınan H.F.K, K.A, C.A, T.A, B.A, S.T, C.D, F.K, Ö.D, Y.D, İ.A. ve Ö.D’nin sorgusu tamamlandı. Şüphelilerden F.K. (17) emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 11 şüpheli adliyeye sevk edildi.
1997'de ilçede vergi rekortmeni olan adlı marketler zincirinin sahibi işadamı Ahmet Ermiş, 8 Nisan 2010'da, Ayvalık’ın Çamlık Mahallesi Mine Sokak’taki evinin önüne otomobilini park ederken, kask takan motosikletli bir kişinin uğradığı silahlı saldırı sonucu, göğsüne aldığı 4 kurşunla olay yerinde hayatını kaybetmişti.