Gündem İSG sınavının ‘1 dakika’ mağdurları isyan etti

İSG sınavının ‘1 dakika’ mağdurları isyan etti

05.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

15 Aralık 2018’de yapılan İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavı’na (İSG) İstanbul Teknik Üniversitesi’nde girecek adayların bir kısmı metroda yaşanan intihar nedeniyle sınava gecikti.

İSG sınavının ‘1 dakika’ mağdurları isyan etti

Bir gencin Osmanbey istasyonunda raylara atlayıp intihar etmesi sonucu M2 Yenikapı-Hacıosman seferleri üç saat boyunca durdu. Belediye geç de olsa sınava girecek öğrenciler için araç tahsis etti. Ancak bu kez de tahsis edilen aracın güzergâhında kaza yaşandı. Tekrar metroya binmek zorunda kalan mağdurlar, sınav başlama saati olan 10.00’dan sadece bir dakika sonra geldikleri İTÜ’de kapıların kapandığını gördü. Öğrenciler, yetkililere durumlarını anlatsa da sınava alınmadılar.

Haberin Devamı

Ağlayıp, yalvardılar

Mağdurlardan Belgül Bolcal (24), yetkililere seslendi: “Sadece benim gireceğim İnşaat Fakültesinde 50 kişi sınava alınmadı. Diğer fakültelerde bu sayı daha da fazla. Durumu anlatmamıza ve sadece 1 dakika geç kalmamıza rağmen bizi dinlemediler bile. Ağlayıp yalvaranlar vardı. Sınav ücreti 200 TL de az bir para değil. Sadece belli şehirlerde yapılan bir sınav olduğu için insanlar maddi manevi zorluk çekip yaşadığı yerlerden büyükşehirlere sınava girmeye geliyorlar.”

ÖSYM: Mağduriyet belediye kaynaklı

Olayla ilgili Milliyet’e açıklamada bulunan bir ÖSYM yetkilisi şunları söyledi: “Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yapılan bir sınavda kılavuzda belirtilen kuralların dışına çıkılabilmesi mümkün değildir. Öğrencilerin mağduriyeti belediyeden kaynaklı. Sınav kurallarının herhangi bir sebeple göz ardı edilmesi istismara yol açar. 1 dakika geç gelenlerin alınması durumunda 2 dakika geç gelenler de alınmak ister. Ve böyle bir durumda kimin hangi sebeple geç kaldığının ölçülebilmesi mümkün değil. Bize olayla ilgili ıslak imzalı dilekçeyle herhangi bir başvuru olmadı. ÖSYM hattı üzerinden yapılan bildirimlerin resmi bir niteliği yok.”