Gündem Işığı yaktı, bomba gibi patladı

Işığı yaktı, bomba gibi patladı

28.11.2009 - 15:38 | Son Güncellenme:

.

Işığı yaktı, bomba gibi patladı

MANİSA’da katalitik sobanın tüpünden sızan gazın dolduğu evde lambanın düğmesine basılması sonucu şiddetli bir patlama meydana geldi. 4 katlı apartmanın ikinci katındaki patlama ve ardından meydana gelen yangında 18 yaşındaki üç aylık evli Gamze Yağmur çeşitli yerlerinden yaralanırken, üst katlarda oturan ve dumandan etkilenen vatandaşlar ise itfaiye merdiveniyle kurtarıldı.

Olay, bugün saat 11.30 sıralarında, Şehitler Mahallesi, 707 Sokak, Hasoğlu Apartmanı 3 numaralı dairede meydana geldi. Geceyi yakındaki kayınvalidesinin evinde geçiren Gamze Yağmur, ilaç almak için kendi evine döndü. Anahtarla kapıyı açıp içeri girer girmez lambanın düğmesine basan yeni gelin Yağmur, şiddetli patlamayla sarsıldı. Kulakları sağır eden patlamayla birlikte evde yangın çıkarken, çevredeki apartman ve park halindeki otomobillerin de camları kırıldı. Mermi gibi fırlayan cam kırıkları sağa sola saplandı. Neye uğradığını şaşıran apartman sakinleri önce bomba patladığını sandı, ardından durum polis ve itfaiyeye bildirildi. Yanan evden yaralı şekilde kurtarılan, ellerinde, yüzünde ve ayaklarında ciddi yanıklar oluşan Gamze Yağmur ambulansla Manisa Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, yoğun duman yüzünden apartmanın üst katında mahsur kalan vatandaşlar için de itfaiye merdiveni uzatıldı. Balkonlara dayanan merdivenlerden indirilen apartman sakinlerinden 38 yaşındaki Şirin Aras, 11 yaşındaki Caviden Öztan ile 14 yaşındaki Muharrem Öztan ise 112 Acil Servis ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye götürüldü. Dumandan etkilenen apartman sakinleri müdahaleyle taburcu edilirken yangın da kısa sürede söndürüldü. Yapılan incelemede, patlamanın, gece boyunca katalitik sobanın tüpünden sızan gazın lambanın düğmesine basınca alev almasından kaynaklandığı belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, eşi İsmail Yağmur’un başında refakatçı olarak kaldığı Gamze Yağmur’un durumunun ciddi olduğu ve henüz hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi.