Gündem İşkembe çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri

İşkembe çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri

08.10.2019 - 00:56 | Son Güncellenme:

Sevilen yemek yarışması MasterChef Türkiye'de bu akşam sofralarımızın vazgeçilmez çorbalarından işkembe çorbası yapıldı. Peki en güzel ve leziz işkembe çorbası nasıl yapılır? İşte leziz mi leziz işkembe çorbası tarifi ve malzemeleri...

İşkembe çorbası nasıl yapılır İşte tarifi ve malzemeleri

İşkembe çorbası, sakatat sevenlerin sofralarındaki ilk lezzetlerin başında gelmektedir. Özellikle Trakya bölgesinde çokça sevilen bu çorbayı siz de mutfaklarınızda kolayca pişirebilirsiniz. İşte kolay ve pratik işkembe çorbası tarifi...

İşkembe çorbası için malzemeler

Haberin Devamı
  • 1 kg temizlenmiş işkembe
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 limon suyu
  • 1 fincan sirke
  • 3-5 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Haşlarken eklemek için 4 diş sarımsak

İşkembe çorbasının yapılışı

İyice temizlenmiş işkembeyi bol suda güzelce yıkayın. Temizlenmiş işkembeleri tencereye alıp, üstü iyice kapanana kadar su ilave edip limon suyunu ve sarımsakları ekleyin. İşkembeyi yumuşayana kadar iyice haşlayın.

İşkembe haşlandıktan sonra tencereden çıkartın ve bir parmağın ucu büyüklüğünde güzelce doğrayın. İdeal boyut için küp şekerini baz alabilirsiniz. Tencerede kalan işkembenin suyunu süzgeçten geçirin ve başka tencereye alarak orada kaynatmaya başlayın.

İşkembenin terbiyesi için

İşkembe çorbasının suyu kaynarken başka bir tencerede terbiyeyi hazırlamaya başlayabilirsiniz. İki yemek kaşığı una bir limonun suyunu ve iki tane yumurtanın sarısını, bir veya iki bardak su ekleyerek çırpmaya başlayın. Çırpma işlemine terbiye topaksız olana kadar devam edin. Çırpma işlemini mikserle yapmanız tavsiye edilir. Kıvamı tam olduğu zaman terbiyeyi alın ve kaynamakta olan işkembe çorbasının içine yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın.

Haberin Devamı

Terbiye eklendikten sonra

Doğradığınız işkembeleri de diğer tencereye ekleyerek karıştırın. Bir tutam tuz ekleyin. Yaklaşık beş dakika kadar kaynatmanız yeterli olacaktır. Sarımsağı da iyice dövdükten sonra ilave edin. Üç veya beş diş sarımsak kullanmanız önerilir.

İşkembe çorbasının üzerine eklemek için sos tarifi

Kırmızı biber ile tereyağını birlikte eritin. Dilerseniz üstüne farklı baharatlar da ekleyip güzel bir sos hazırlayabilirsiniz.

Farklı bir tat olması için sirke veya limon suyunu da sosunuzda tercih edebilirsiniz.

Kırmızı biber ve tereyağı sosuna dilerseniz bir kaşık salça ekleyerek de salçalı sos hazırlayabilirsiniz. İşkembe çorbanızı kâselere koyduktan sonra, üzerine damak tadınıza uygun baharatlar ekleyerek güzel bir sunum oluşturabilirsiniz.