Gündem İskender’in sikkeleri kurtarıldı!

İskender’in sikkeleri kurtarıldı!

12.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antika koleksiyoncusu kılığına giren Ankara polisi Büyük İskender dönemine ait 196 adet sikke ile tarihi objeleri son anda kurtardı...

İskender’in sikkeleri kurtarıldı

Ankara polisi, son dönemlerin en önemli tarihi eser operasyonlarından birine imza attı. Büyük İskender dönemine ait 2 bin 300 yıllık 196 adet sikke ile yine bu döneme ait dört adet tarihi obje, antika koleksiyoncusu kılığına giren polisler tarafından son anda kurtarıldı. Şüpheli F.E.’nin sikkelerin her biri için alıcı kılığındaki polislerden 250 bin TL istediği öğrenildi. F.E. sorgusunun ardından serbest bırakılırken, sikkeler müzeye teslim edildi.

Polis pazarlık yaptı
Milliyet’in aldığı bilgilere göre, Ankara Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son dönemlerin en önemli tarihi eser operasyonlarından birini gerçekleştirdi. Polis, elinde önemli tarihi eserler olduğunu ve bunları satmak istediğini söyleyen bir kişinin, bazı koleksiyoncular ile görüştüğünü tespit etti. Bunun üzerine antika koleksiyoncusu kılığına giren polisler, elinde tarihi eser olduğunu söyleyen F.E. ile irtibata geçti. F.E. ile Yenimahalle’de buluşan polisler, şüpheli ile elindeki eserler için pazarlığa başladı. F.E., elinde 196 adet Büyük İskender dönemine ait sikke ile yine bu döneme ait dört adet tarihi obje olduğunu söyledi. F.E., sikkelerinin her biri için koleksiyoncu kılığındaki polislerden 250 bin TL istedi. F.E. ayrıca, diğer tarihi objeler için de yüksek rakamlar talep etti. F.E., alıcı kılığındaki polislerin fiyatları kabul etmeleri üzerine elindeki tarihi eserleri ortaya çıkardı. Polisler, F.E.’nin eserleri çıkarmasının ardından gerçek kimliklerini açıkladı. Bunun üzerine kısa süreli şok yaşayan F.E., polisler tarafından gözaltına alınırken, 200 parça tarihi esere el konuldu.

Kaçakçı serbest kaldı
Ele geçirilen eserler incelenmek üzere müzeye gönderildi. Yapılan incelemede paha biçilemeyen sikkelerin Büyük İskender dönemine ait ve 2 bin 300 yıllık olduğu belirlendi. Sikkelerin yanı sıra tarihi objelerin de orijinal olduğu anlaşıldı. F.E., ifadesinde, “Kazıda bulduk. Süs eşyası olarak satılabileceğini düşünmüştüm” şeklinde konuştuğu öğrenildi. F.E., sevk edildiği adliyede savcılık sorgusunun ardından serbert bırakıldı.