Gündem İsmet Badem kimdir, neden öldü? İsmet Badem'in paylaştığı son fotoğrafı

İsmet Badem kimdir, neden öldü? İsmet Badem'in paylaştığı son fotoğrafı

06.09.2018 - 18:01 | Son Güncellenme:

Türk spor camiası İsmet Badem'in ölüm haberiyle yıkıldı. Türk basketboluna verdiği emekler ve milyonlarca kişiye basketbolu sevdiren insan olarak bilinen İsmet Badem, bir motosiklet kazası sonucu hayata gözlerini yumdu. Peki İsmet Badem kimdir, neden öldü? İşte İsmet Badem'in son fotoğrafı...

İsmet Badem kimdir, neden öldü İsmet Bademin paylaştığı son fotoğrafı

İsmet Badem hayatını kaybetti... Spor camiasını derinden üzer haber az önce ajanslara düştü. Türk basketbolunun duayen isimlerinden biri olan ve ülkemizde milyonlarca kişiye basketbolu sevdiren adam olan İsmet Badem kimdir, neden öldü, kaç yaşındaydı?

İSMET BADEM NEDEN ÖLDÜ?

Basketbol dünyasının sevilen isimlerinden, bir nesle basketbolu sevdiren İsmet Badem trafik kazasında hayatını kaybetti.

Basketfaul'de yer alan habere göre; eski basketbolcu, TV yorumcusu ve basketbol yazarı İsmet Badem Çanakkale'nin Çan ilçesinde trafik kazası geçirdi ve kurtarılamadı.

İsmet Badem'in oğlu Burçin Badem, Twitter hesabından "Maalesef babam İsmet Badem'i kaybettik" paylaşımıyla üzücü haberi verdi.

BADEM'İN SON PAYLAŞTIĞI FOTOĞRAF

İsmet Badem kimdir, neden öldü İsmet Bademin paylaştığı son fotoğrafı

İSMET BADEM KİMDİR?

İsmet Badem, Basketbol oyuncusu, yorumcusu ve köşe yazarıdır. 1972-73 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi'nde oynamaya hak kazanan ilk Karadeniz takımı olan Samsunspor'da yıldızı parlayan Badem, Fenerbahçe (1976-77) ve Beşiktaş formaları da giymiştir.

Aktif basketbol yaşantısını noktaladıktan sonra bir süre Afrika'da, Mozambik'te yaşadı.

Türk basketbolunun Avrupa sahalarında başarılar kazanmaya başladığı 1993 yılından itibaren televizyonlardan naklen yayınlanan basketbol maçlarında Murat Murathanoğlu'nun sunduğu basketbol maçlarındaki yorumlarıyla ün kazandı.

Fanatik Gazetesi'nde spor yazarlığı yapmış olan İsmet Badem, 2001 yılında Ben İsmet Badem isminde bir kitap çıkarmıştır.İsmet Badem, 6 Eylül tarihinde Çanakkale'de geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetti.

Yazarlar