Gündem İstanbul’da kutlama, Ankara’da müdahale

İstanbul’da kutlama, Ankara’da müdahale

05.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü İstanbul’da ve Ankara’da düzenlenen etkinliklerle erken kutlandı. Ankara’daki kutlamaya izinsiz olduğu gerekçesiyle biber gazıyla müdahale eden palis 15 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul’da kutlama, Ankara’da müdahale

İstanbul’da 8 Mart Kadınlar Platformu öncülüğünde dün Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinge sağanak yağmura rağmen çok sayıda kadın katıldı. HDP, Halk Evleri, DİSK, KESK, İlerici Kadınlar Meclisi’nin de destek verdiği miting için Dikilitaş’ta bir araya gelen kadınlar, “Erkek iktidar savaş, biz barış istiyoruz’, ‘Vardık, varız, var olacağız’, ‘Eşit işe eşit ücret’, ‘Kadınlar savaş istemiyor’ yazılı pankartlar açarak Özgürlük Meydanı’na yürüdü.

Haberin Devamı

Eski HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ve DBP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel’den gelen mesajların okunmasının ardından kürsüye çıkan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, kadınların özgürlük, eşitlik mücadelesinin yüz yıllardır devam ettiğini söyledi. Buldan, “Kadınlar, her türlü baskı ve şiddet karşısında el ele, omuz omuza verecek. Yaşamın her alanında şiddete, baskıya maruz kalan kadınların yanında olacağız. Bugünlerde herkes bir ittifak yapma peşinde. Bizim de ittifakımız var. Ancak bizim ittifakımız bir seçim ittifakı değil, seçimden sonra da devam edecek bir ittifak gerçekleştiriyoruz. Bu ittifakın adı ‘kadın ittifakı’dır ve kalıcı bir ittifaktır” dedi.

BİBER GAZI SIKILDI

İstanbul’da kutlama, Ankara’da müdahale

Ankara Kadın Platformu üyeleri de “Dayanışmayla Güçleniyoruz Hayatı Örgütlüyoruz” sloganıyla Çankaya Belediyesi önünde toplanarak İstanbul ile eş zamanlı olarak 8 Mart’ı kutlamak istedi. Kutlamadan sonra Yüksel Caddesi’ne doğru ilerlemek isteyen gruba polis ‘dağılın’ uyarısında bulundu. Çevik Kuvvet ekipleri, uyarıya sloganlarla karşılık veren kadınlara biber gazlı müdahalede bulundu. Sert müdahalenin ardından 15 kişi gözaltına alındı. ANKARA-Milliyet