Gündem İstanbul Film Festivali başlıyor

İstanbul Film Festivali başlıyor

06.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

37. İstanbul Film Festivali bugün düzenlenecek açılış töreni ve Andrew Haigh’in yönettiği ‘Lean on Pete’le başlıyor ve 200’e yakın filmi izleyiciyle buluşturuyor.

İstanbul Film Festivali başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Vodafone Red sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Film Festivali’nin 37.si bu akşam Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşecek açılış töreniyle başlıyor. 17 Nisan’a kadar devam edecek festivalde, 18 bölümde 200’e yakın film izleyiciyle buluşacak. Gösterimlerin yanı sıra usta sinemacıların katılacağı, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek söyleşiler, festival sohbetleri ve özel etkinlikleriyle festival 12 gün boyunca İstanbulluları sinemayla buluşturacak.

İstanbul Film Festivali başlıyor

Haberin Devamı

Bu akşam düzenlecek açılış töreninde oyuncu Perihan Savaş, yazar ve senarist Osman Şahin, yönetmen Aram Gülyüz ve yapımcı Arif Keskiner festivalin Sinema Onur Ödülleri’ni alacak. Festivalin en eski sinemalarından Atlas Sineması’nın 22 yıldır müdürlüğünü sürdüren Cevdet Pişkin’e ise Sinema Emek Ödülü verilecek. Açılış töreninin ardından festival, Andrew Haigh’in yönettiği ve Charlie Plummer’a Venedik’te En İyi Genç Oyuncu ödülü getiren ‘Lean on Pete’ filmiyle başlayacak. ‘Lean On Pete’in oyuncularından Travis Fimmel da festivalin konuğu olacak. Vikingler dizisinde Kral Ragner rolüyle tanınan ünlü oyuncu Travis Fimmel, ‘Lean On Pete’i sunmak üzere törene katılacak.

İstanbul Film Festivali başlıyor

Festivalin konuğu olarak İstanbul’a gelecek bir diğer bir önemli isim, ‘Y Tu Mama Tambien’ ve ‘Pan’ın Labirenti’ filmleriyle hafızalarda yer edinmiş İspanyol oyuncu Maribel Verdú olacak. Verdú, Antidepresan bölümünde yer alan ‘Abrakadabra’ filminin başrolünde yer alıyor. Festival takipçilerinin yakından tanıdığı bir isim bu yıl yeniden festivale konuk oluyor: Peter Greenaway. 1997 yılında festivalin Sinema Onur Ödülü’nü alan, festivalde birçok kez ustalık sınıfı veren ve birçok filmi festivalde izleyiciyle buluşan Peter Greenaway, bu kez kendini konu alan ‘The Greenaway Alphabet / Greenaway Alfabesi’ belgeseliyle birlikte İstanbul Film Festivali’nin konuğu oluyor.

Haberin Devamı

Greenaway ve onun sinemasına, sanat görüşüne ve ilişkilerine yoğunlaşan ‘Greenaway Alfabesi’nin yönetmeni ve Greenaway’in eşi, multimedya sanatçısı Saskia Boddeke de festivalin konukları arasında yer alıyor.

Bergman sohbeti yarın

Ingmar Bergman’ın doğumunun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında, Bergman’ın yönettiği Türkiyeli yönetmenler tarafından seçilen 9 başyapıt, festival programında ‘Bergman 100 Yaşında’ bölümünde yer alıyor. Efsane sinemacı, Bergman Merkezi’nin yöneticisi Jannike Åhlunds ile festival danışmanlarından Milliyet gazetesi sinema yazarı Nil Kural moderatörlüğündeki, İsveç’in İstanbul Başkonsolosluğu desteğiyle gerçekleştirilecek festival sohbetinde enine boyuna tartışılacak. Sohbet, yarın saat 16.00’da, Yapı Kredi Kültür Sanat’ta gerçekleştirilecek.