Gündem İstanbul için moda vakti!

İstanbul için moda vakti!

09.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Moda Haftası ilk defa bu kadar çok ilgi görüyor. Bunda tasarımcılar ve organizasyon kadar, etkinliğin Kuruçeşme Arena’da gerçekleşmesinin de etkisi çok

İstanbul için moda vakti

Nil Karaibrahimgil Biricik Suden’le konuşuyor. Begüm Şen Aslı Şen’le sohbette. Deniz Berdan bir kameraya demeç veriyor. Nihat Odabaşı iltifatları kabul ediyor. Ebru Şallı, Çağla Şikel, Wilma Elles, Özge Ulusoy ve Gül Gölge Saygı podyumdan iniyor. Ahu Yağtu ve Ece Sükan gibi podyumun unutulmaz isimleri şimdi ön sıraya kurulmuş koleksiyonları inceliyor. Moda dergilerinin Paris Moda Haftası’ndan yeni dönen editörleri yerlerini almış, koleksiyonları acımasızca eleştiriyor. Ama sadece kendi aralarında. Nerede mi? İstanbul Moda Haftası, resmi adıyla ‘Mercedes - Benz Fashion Week Istanbul’da.
Kuruçeşme hattında trafiğe takıldıysanız moda haftasının başladığından da haberdarsınız. Şimdiye kadar hiç bu kadar kalabalık olmamıştı moda haftamız. İlk defa bu kadar şık ve bakımlı bir kalabalık var.
Son derece organize
New York Moda Haftası’na bile imza atan IMG bizim moda haftamıza da el atınca her şey çok iyi olacak diye sevinmiştik. Daha sonra uzun süre moda haftası takvimi açıklanmayınca endişelenmeye başlamıştık. Ama gelin görün ki bu sezon moda haftamız son derece organize gidiyor.
Kuruçeşme Arena’da podyum ve stüdyonun bulunduğu çadır deniz kenarına kurulmuş. İlk gün Gizia defilesiyle başladı. En çok Ece Gözen defilesi ve Hande Çokrak’ın Maid in Love markasının sunumu ses getirdi. İkinci gün ise Deniz Berdan’ın DB Berdan defilesiyle başladı. Daha sonra Emre Erdemoğlu ve Red Beard by Tanju Babacan defileleriyle devam etti. Dün en çok konuşulan defilelerden biri ADL + Cengiz Abazoğlu defilesiydi. Abazoğlu’nun Topkapı Sarayı’ndaki Revan Köşkü’nden ilham aldığı Revan koleksiyonu kadar Çağla Şikel, Wilma Elles, Özge Ulusoy, Merve Büyüksaraç, Gül Gölge Saygı, Ebru Şallı gibi isimleri podyuma çıkarması da konuşuldu.
Diren şapka koleksiyonu
Günün en ilginç sunumu Merve Bayındır’ın #direnşapka koleksiyonuydu. Türkiye’de ilk akla gelen isimlerden Ertekin Dinçay da moda haftasının takipçileri arasındaydı.
Akşam ise Gül Ağış’ın Lug Von Siga adlı markasının defilesi vardı. İkinci günün finali Zeynep Tosun defilesiyle yapıldı. Moda haftasının ana sponsoru Mercedes-Benz geçen sezon Özlem Kaya’yı desteklemişti, bu sezon ise Zeynep Tosun’u destekliyor. Moda haftasında defileler kadar partiler de konuşuluyor. Tosun defilesinden sonra koleksiyonunu Lucca’da, Deniz Berdan ise Kuruçeşme Arena’da verdiği partiyle kutladı. Moda haftası 11 Ekim’e kadar devam ediyor. Gelişmeleri bildireceğiz.

‘Kıvanç’la inşallah oynayacağız’
Defile sonrası ise Yolanthe Cabau, Ebru Şallı ve Chloe, Cengiz Abazoğlu’yla gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eşi Sneijder’in Hollanda Milli Takımında yer aldığı için defileye gelemediğini söyleyen Yolanthe Cabau, geçtiğimiz günlerde Kıvanç Tatlıtuğ’la buluştukları yemeğin hatırlatılmasıyla ilgili ise “Kıvanç hem benim hem de Sneijder’in arkadaş” şeklinde konuştu. Cabau “Kıvanç ile aynı dizide yer alacak mısınız?” sorusana ise “İnşallah” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

KANAT PODYUMU SEVDİ
Defile sonrası ise Yolanthe Cabau, Ebru Şallı ve Chloe, Cengiz Abazoğlu’yla gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eşi Sneijder’in Hollanda milli takımında yer aldığı için defileye gelemediğini söyleyen Yolanthe Cabau, geçtiğimiz günlerde Kıvanç Tatlıtuğ’la buluştukları yemeğin hatırlatılmasıyla ilgili ise “Kıvanç hem benim hem de Sneijder’in arkadaş” şeklinde konuştu. Cabau “Kıvanç ile aynı dizide yer alacak mısınız?” sorusana ise “İnşallah” yanıtını verdi.

BABACAN’DAN BÖŞÖRTÜSÜ DESTEĞİ
İstanbul Fashion Week’in ikinci gününde en konuşulan isim ise kırmızı sakallarıyla ünlü olan Tanju Babacan’dı. “Red Beard By Tanju Babacan” adını verdiği yeni koleksiyonunu görücüye çıkaran modacının defilenin sonunda sahneye başörtüsüyle çıkarak zafer işareti yapması güne damgasını vurdu. Belindeki “Yasak Ne Ayol” yazılı kemeri ve başörtüsüyle tüm yasakları protesto ettiğini söyleyen Babacan, “Bir takım yasaklara karşı inançsal duruşlar cinsel duruşlara karşı bunu yapmak zorundaydık. Burası Londra değil çoğunluğun kimliğinde İslam yazan bir ülke. Sadece başörtüsüyle ilgili değil bütün yasaklara hayır demek istedim. 40 yıl sonra hayatımda oy verdim onu da Sayın Erdoğan’a verdim” diye konuştu. (SEÇKİN ŞENVARDAR)