Gündem İstanbul Yeni Havalimanı'na nasıl gidilir?

İstanbul Yeni Havalimanı'na nasıl gidilir?

30.10.2018 - 09:17 | Son Güncellenme:

Megakent İstanbul'un yeni ve son havalimanı olan İstanbul Havalimanı 29 Ekim tarihi itibariyle açıldı. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılan İstanbul Havalimanı'na nasıl gidilir, hangi otobüsler geçer? İşte İstanbul'un üçüncü havalimanı ile ilgili merak edilen tüm soruların yanıtları...

İstanbul Yeni Havalimanına nasıl gidilir

İstanbul Yeni Havalimanı'na nasıl gidilir? 29 Ekim'de açılışı yapılan havalimanı vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki İstanbul Yeni Havalimanı'na otobüsle nasıl gidilir? Büyük merak konusu olan İstanbul Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım metro, hızlı tren, taksi, otobüs ve özel araçlarla sağlanacak.

Haberin Devamı

İSTANBUL YENİ HAVALİMANI NEREDE?

İstanbul Yeni Havalimanı Avrupa yakasında Karadeniz kıyısındaki bölgede yer alıyor. 76.5 kilometrekarelik genişliğe sahip, Tayakadın ve Akpınar köyleri arasındaki alana inşa edilen İstanbul Yeni Havalimanı, Çatalca, Göktürk Arnavutköy kavşağında ve Terkos Gölü’ne yakın bir alanda inşa edildi.

İstanbul Yeni Havalimanına nasıl gidilir

İSTANBUL HAVALİMANI'NA OTOBÜS İLE ULAŞIM

"Havaist" otobüslerinin ilk etapta belirlenen hat ve güzergahları ise şöyle:

"İST1" İstanbul Havalimanı-Yenikapı hattında Yenikapı, Bakırköy İDO, Kuleli, Başakşehir Metrokentten geçerek İstanbul Havalimanı'na ulaşacak.

"İST2" İstanbul Havalimanı-TÜYAP hattında TÜYAP, Cumhuriyet Mahallesi, Bahçeşehir Merkez'den geçerek İstanbul Havalimanı'na gidecek.

Haberin Devamı

"İST7" Kozyatağı Metro-İstanbul Havalimanı hattı; Kozyatağı Metro, Tepeüstü, Kavacık Köprüsü'nden İstanbul Havalimanı'na varacak.

"İST19" Taksim-Beşiktaş-İstanbul Havalimanı hattı; Abdülhak Hamit Caddesi, Beşiktaş Meydan, Zincirlikuyu Metrobüs ve Göktürk Emniyet Amirliği'nden İstanbul Havalimanı'na ulaşacak."

İETT'nin "H2" hattını kullanan otobüsler, Mecidiyeköy Metrobüs, Çağlayan, Nurtepe, Hasdal, Kemer Yolu, Orman Yolu, Kıyı Emniyeti ve İhsaniye Kavşağı’ndan geçerek, İstanbul Havalimanı'na ulaşacak.

"H3" İstanbul Havalimanı-Halkalı hattında ise Gümrük, 4.Cadde, Rumeliler, Atatürk Mahallesi, Demirciler Sitesi’nden İstanbul Havalimanı'na otobüsle gidilecek.

"H4" İstanbul Havalimanı-Atatürk Havalimanı hattındaki otobüsler de Atatürk Havalimanı, Bahçeşehir Metrokent' ten geçerek İstanbul Havalimanı'na hareket edecek.

Havalimanının ocak ayına kadar tam kapasite olarak hizmet veremeyeceği için otobüs saatleri, mevcut uçuş planına göre kademeli belirlenecek.

Bütün ödemelerin İstanbulkart üzerinde yapılabileceği hatların ücreti, en kısa mesafe 12, en uzun mesafe ise 30 lira olacak şekilde belirlendi.

Yolcular, akıllı telefonlarıyla otobüslerin geliş-gidiş saatlerini takip edebilecek.

METRO İLE

İstanbul Yeni Havalimanı ile şehir merkezi arasında ulaşımı sağlayacak metro hatlarının çalışmaları devam ediyor. Gayrettepe-Yeni Havalimanı metrosu, 2019 yılı sonunda hizmete açılacak, 6 istasyon ve 27 kilometre uzunluğa sahip olacak Halkalı-Yeni Havalimanı metrosunun ise 2020 sonunda hizmete açılması planlanıyor.