Gündem İstanbul'da "Arap Emrah" çetesine operasyon

İstanbul'da "Arap Emrah" çetesine operasyon

30.10.2017 - 11:35 | Son Güncellenme:

Dalgıçlar, 15 gün süren bir çalışmanın ardından, çete üyelerinin işledikleri suç sonrası baraja attıkları hırsızlık kaydı bulunan 8 adet otomobili barajdan çıkardı

İstanbulda Arap Emrah çetesine operasyon

İstanbul Adliyesi önünde geçtiğimiz ay yaşanan çatışmayla ilgili soruşturmadan ilginç detaylar ortaya çıktı. Çatışmanın taraflarından birisi olan ve eleba?lığını eski bir terörist olan Arap Emrah isimli firarinin yaptığı çetenin, cinayet, silahlı baskın ve soygun gibi olaylarda kullandıkları çalıntı araçları Alibeykoy Barajı'na attıkları tespit edildi. Polis tarafından yapilan aramada barajdan 8 otomobil çıkarıldı.

Haberin Devamı

21 Eylül günü Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde iki grup arasında çatışma yaşanmış ve olayda 1 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri yaptıkları araştırmalarda, iki grubun da Sultangazi, Eyüp ve Gaziosmanpaşa'da kümelenen organize suç örgütü çeteleri olduğunu tespit etti.

Çetelerden birinin başında “Arap Emrah” olarak tanınan Emrah S. diğerinin başında ise Emrah S.ile, daha önce birlikte hareket eden Volkan R. olduğunu tespit eden polis, soruşturmanın ardından İstanbul'un değişik ilçelerinde farklı adreslere düzenledigi baskınlarda her iki çeteye mensup 16 üyeliği yakalayarak gözaltına aldı.

Geçtiğimiz Eylül ayınin son günleri ile bu ayın başlarında yapılan operasyonlarda, baskın yaptığı adreslerde 7 silah ve 65 fişek ele geçiren polis iki grup arasındaki husumetin sebebini de belirlemişti. Polisin tespitine göre; Volkan R., bir süre önce DHKP-C üyelerince tehdit edildi. Bu durum üzerine Volkan R., Emrah S.’den yardım istedi. Daha önce sol terör örgütü DHKP/C üyesi olan Emrah S. korumaya yanaşmadı. Buna sinirlenen Volkan R., karşı guruba ait bir mekanı kundaklattı. Bu olay çatışmaların fitilini ateşledi. Yaşanan çatışmalarda 2 kişi hayatini kaybederken 10 un üzerine çete üyesi de yaralandı.

Haberin Devamı

BARAJ GÖLÜNE ATTILAR

Yapılan araştırmalarda, bir dönem birlikte hareket eden iki çetenin, Sultangazi, Eyüp ve Gaziosmanpaşa'da hakimiyet kurmayı hedeflediğini tespit eden polis, silahlı baskın, gasp, soygun, cinayet, ve yaralama gibi suçlarda kullandıkları araçları da Alibey Baraj Gölü'ne attıklarını belirledi. Araçların bulunması içi Deniz Polisi devreye sokuldu. Balık adamlarca yapılan aramalarda çete tarafından baraj gölüne atilan 8 otomobil çıkarıldı. Araçların çalıntı olduğu tespit edildi.

İKİSİ CİNAYETTE KULLANILDI

Baraj gölünden çıkarılan Linea marka bir aracın Sinan Kumaş'ın öldürülmesi ve Cihan K.'nın öldürülmeye teşebbüs edilmesi olayında kullandığı ortaya çıktı. Golf marka bir aracın ise, Ahmet Mecik cinayetinde kullandığı tespit edildi. Çete üyelerinin aynı araçla Mehmet Ali B. ve Burak I.'yı da öldürmeye teşebbüs ettiği belirlendi. Diğer araçların incelemesinin sürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

ADLİYEYE GÖNDERİLDİLER

Toplamda 3 kişinin öldürülmesi, 6 cinayete teşebbüs olayı ve çok sayıda suça karışan çete üyeleri, Emniyet'teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.