Gündem İstanbul'da kanlı market soygunu

İstanbul'da kanlı market soygunu

13.05.2009 - 17:42 | Son Güncellenme:

.

İstanbulda kanlı market soygunu

Çatalca Çakıl Mahallesi'nde bir markete soygun için gelen maskeli üç kişi, kasadaki 200 TL parayı aldıktan sonra, market sahibi Hüsamettin Korkmazı göğsünden silah vurarak öldürdü. Soyguncular daha sonra olay yerinden çalıntı olduğu öğrenilen araçla kaçtı.

İddialara göre olay önceki gece saat 23.30 sıralarında Çatalca’nın Çakıl Mahallesi'nde meydana geldi. Yüzleri maskeli üç kişi önceki gece Hüsamettin Korkmaz (59) ve oğlu Ufuk Korkmaz'ın (32 işlettikleri markete geldi. Ufuk Korkmaz'ın ifadesine göre maskeli üç kişiden biri dışarıda çalışır halde bekleyen aracın içinde beklerken, birinin elinde bıçak, diğerinin elinde ise pompalı tüfek bulunan iki soyguncu markete girdi. Soyguncular Ufuk Korkmaz'dan paraları vermesini istedi.

Haberin Devamı

Paraların kasada olduğunu söyleyen Ufuk Korkmaz, soygunculara paraları alıp gitmelerini ve kendilerine birşey yapmamalarını söyledi. Kasaya giderek 200 TL'yi alan soyguncular, çıktıkları sırada arkalarından gelen baba Hüsamettin Korkmaz'a pompalı tüfekle bir el ateş etti. Pompalı tüfeği Korkmaz'ın göğsüne dayayarak ateşleyen soyguncuların daha sonra dışarıda bekleyen araca binerek kaçtıkları öğrenildi. Olaydan sonra çevredeki vatandaşlar tarafınan hastaneye kaldırılan Hüsamettin Korkmaz, yolda hayatını kaybetti. Babası gözleri önünde öldürülen Ufuk Korkmaz ise, şüphelilerin kaçtığı aracın plaka ve modelini jandarma ekiplerine bildirdi. Yapılan araştırmada aracın çalıntı plakalarının da sahte olduğu öğrenildi. Hüsamettin Korkmaz bugün Çakıl Mahallesi'nde toprağa verilirken, olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatıldığı bildirildi.