Gündem İstanbul'da okullar tatil mi? İşte kar tatili olan iller şöyle-Yeni haber

İstanbul'da okullar tatil mi? İşte kar tatili olan iller şöyle-Yeni haber

07.01.2013 - 09:29 | Son Güncellenme:

İstanbul'da kar yağışı günler öncesinden haber verildi. Ulaşım için hazırlıklar yapıldı. Beklenen kar bugün sabah saatlerinde kendini gösterdi. Peki İstanbul'da okullar tatil edilecek mi?

İstanbulda okullar tatil mi İşte kar tatili olan iller şöyle-Yeni haber

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?
Bir anda yoğun şekilde bastıran kar, başladığı gibi bir anda da kesildi. Peki kar yağışının tekrar başlayıp yoğunlaşması durumuna karşın İstanbul'da okullar tatil edilecek mi?

Haberin Devamı

Henüz bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı; fakat eğer kar başlarsa öğrenciler için eve dönüş yolu zorlu olacak...


Kar yağışı hafif şekilde devam ederken, park, bahçeler, yollar ve park halindeki araçlar beyaza büründü. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne ait karla mücadele ekipleri yollarda hazır bekletiliyor. Yetkililer kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.
THY çok sayıda seferi iptal etti Türk Hava Yolları da (THY) kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle bazı dış hat ve iç hat uçuşlarını iptal etti. İptal edilen sefer saatleri şöyle; İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 10.40'ta Iğdır, 06.20’de Gaziantep, 07.15’te Diyarbakır, 06.55‘te Konya, 20.55 ve 22.25'te Kayseri, 20.30'da Elazığ, 06.50 ve 20.20’de Trabzon, 14.00 ve 18.00’da Ankara, 08.00,10.00 ve 16.00’da İzmir, 15.00 ve 18.15’te Antalya’ya yapılacak seferler iptal edildi.
Ankara Esenboğa Havalimanı’dan saat 01.00, 04.15, 16.00 ve 20.00’da, Gaziantep Havalimanı’dan saat 08.50 ve 22.40’ta, Diyarbakır Havalimanı’ndan saat 09.50’de, Iğdır Havalimanı’ndan saat 13.40’ta, Konya Havalimanı’ndan saat 08.55’te, Kayseri Havalimanı’ndan saat 23.00’da, Elazığ Havalimanı’ndan saat 23.00’da, Malatya Havalimanı’ndan saat 22.35'te, Adana Havalimanı’ndan saat 18.15’te Amasya Merzifon Havalimanı’dan saat 22 30’da İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan saat 10.00,18.00 ve 21.00'da, Trabzon Havalimanı’dan saat 09.45, 22.50’de Antalya Havalimanı’ndan saat 17.00 ve 20.15’te İstanbul Atatürk Havalimanı'na yapılması planlanan seferler iptal edildi. Dış hatlarda ise iptal edilen uçuş saatleri şöyle; İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan yapılması planlanan saat 03.15 Meşhed, 19.25 Berlin-Tegel, 19.55 Amman, 19.45 Viyana, 19.50 Beyrut , 20.00 İslamabad, 20.25 Kopenhag, 21.00 Milano, 22.50 Bükreş seferleri iptal edildi.
THY, yolcularına mağdur olmamaları için uçuşuna gitmeden önce 444 0 849 aramaları gerektiğini duyurdu.
Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken bazı il ve ilçelerde okulları tatil etti.
İşte eğitime ara verilen il ve ilçeler:
Ezincan’da eğitime kar engeli
Erzincan’da iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı sebebiyle eğitim-öğretime bir gün ara verildi. Kar yağışının yoğun şekilde yaşandığı Tercan ve Çayırlı ilçelerinde de okullar bir gün süresince tatil edildi.
Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köylerde okullar Pazartesi günü için tatil edildi.
GÜMÜŞHANE
Gümüşhane'de kar yağışının etkili olduğu 4 ilçede taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada, Cumartesi gününden beri il genelinde etkili olan kar yağışının ardından çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapandığı, yağışın aralıksız olarak devam etmesi nedeniyle yollarda çalışma yapılmasında güçlük çekildiği belirtildi.
KARS
Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada elverişsiz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler ile engelli personellerin 7-8 Ocak günleri idari izinli sayılacakları bildirildi.
HAKKARİ
Hakkari Valiliği İl Hıfzı Sıhha Kurulu kararıyla, Hakkari Merkez ile Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
AĞRI
Ağrı Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki köy ile YİBO'lar ve taşıma merkezi ilköğretim ve ortaöğretim okullarını tatil ettiğini açıkladı.
ERZURUM
Erzurum'da merkez ilçeler Yakutiye, Palandöken ve Aziziye'nin ardından il genelinde okulların 1 gün tatil edildiği duyuruldu.
TUNCELİ
Tunceli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ve 4 ilçede okullar 2 gün, 1 ilçede ise 3 gün süreyle tatil edildi.
ELEŞKİRT
Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde tüm okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
Alınan bilgiye göre, ilçedeki aşırı kar yağışı sebebiyle 7 Ocak Pazartesi günü tüm okullar 1 gün tatil edildi.
İSTANBUL VALİSİ'NDEN TATİL AÇIKLAMASI
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Kar yağışı nedeniyle okulların şu an için tatil olması söz konusu değil. Akşam saatlerinde tekrar değerlendirme yapacağız" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İHA muhabirinin kar yağışı ile ilgili sorularını yanıtladı. İstanbul’da beklenen kar yağışının başladığını söyleyen Hüseyin Avin Mutlu, Şehrin çeşitli bölgelerinde yoğun kar yağışı var. Şu anada kadar sıkıntılı bir durum, kar yağışının getirdiği olumsuz bir yoğunluk yok. Trafik normal akışında. Ana arterler açık. Hatta bütün yolar tamamen açık. Alınan yoğun tedbirler etkisini gösteriyor. Takip ediyoruz. İlave bir tedbir ihtiyacı şu an için gözükmüyor” dedi.

Vali Mutlu, İstanbullulardan zorunlu haller dışında araçlarını kullanmamalarını ve toplu taşımayı tercih etmelerini de istedi.

Okulların tatil edilip edilmeyeceği sorusunu da yanıtlayan Mutlu, “Sevgili yavrularımız ve eğitmenlerimiz acaba okullarla ilgili bir tedbir alınacak mı diye düşünüyorlar. Onu değerlendiriyoruz. Şayet öğrencilerimizin eğitimi engelleyecek mahiyetti bir olumsuzluk olursa bunu akşam saatlerinde uygun bir şekilde kamuoyu ile paylaşırız. Şu an için tatil söz konusu değil. Akşam en son durumu değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.