Gündem İstanbul'da sahte içki operasyonu

İstanbul'da sahte içki operasyonu

27.06.2011 - 11:54 | Son Güncellenme:

İstanbul Bağcılar’da sahte içki imal ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 2 kişi, tutuklandı.

İstanbulda sahte içki operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte içki üretildiği bilgileri doğrultusunda Bağcılar’da 2 ev ile bir depoya 3 gün önce operasyon düzenledi. Operasyonda, Osman K. (43) ile bir spor salonunda yönetici olduğu öğrenilen Aykut K. (23) gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Depo ve evlerde yapılan aramalarda, 87 adet TAPDK ibareli bandrol, 102 şişe değişik cins ve markalarda dolu sahte içki, 426 adet boş şişe, 5 adet sıvı madde dolu 25 litrelik plastik bidon, çok sayıda değişik markalarda içki kapak ve etiketleri, 7 adet içki şişelerinin dolumunda kullanılan infüzyon seti, 40 adet şırınga, 2 adet damlatma yöntemiyle sahte içki imalatında kullanılan duvara monte edilmiş düzenek, 20 adet üzerine infüzyon seti bağlanmış plastik şişe ve 2 adet yabancı menşeli bandrol ele geçirildi.

Yapılan araştırmada, zanlıların çöp toplayıcılarından aldıkları ve kapağındaki bilye sistemi bozulmamış içki şişelerini şırıngalı serum yöntemiyle doldurarak değişik cins ve markalarda sahte içki ürettikleri anlaşıldı.

Haberin Devamı

Zanlıların, sahte içkileri, alkol, su ve gıda boyasından ürettikleri, bunları piyasa değerinin altında büfe ve eğlence merkezlerine sattıkları belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Osman K. ile Aykut K. çıkarıldıkları adliyede savcılık sorgusunun ardından tutuklanmaları istemiyle çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu arada, sahte içki satın aldıkları bildirilen büfe ve eğlence merkezlerine yönelik soruşturmanın ise sürdüğü kaydedildi.