Gündem İstanbulspor Beşiktaş'ı vurdu, gözler Kadıköy'de: 2-1

İstanbulspor Beşiktaş'ı vurdu, gözler Kadıköy'de: 2-1

29.02.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

İstanbulspor Beşiktaş'ı vurdu, gözler Kadıköy'de: 2-1

İstanbulspor Beşiktaşı vurdu, gözler Kadıköyde: 2-1

16:55


İstanbulspor Beşiktaşı vurdu, gözler Kadıköyde: 2-1
Birinci Süper Futbol Ligi'nde lider Beşiktaş, cezası nedeniyle İzmit'te konuk ettiği İstanbulspor'dan ağır bir darbe aldı: 1-2. Ahmed Hassan'ın penaltı golüyle öne geçen Lucescu'nun öğrencileri, Boliç'in sayılarına engel olamadı ve 3 puanı İzmit'te bıraktı. Ve gözler bu akşam Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisine çevrildi.
Karşılaşmanın ilk 15 dakikalık bölümü orta alan mücadelesi biçiminde geçti. Bu dakikadan sonra hücumda üstünlüğü ele geçiren ve 18. dakikada penaltı gölüyle öne geçen Beşiktaş, daha sonra geliştirdiği ataklardan sonuç alamadı. Rakibin ataklarına karşı koyan İstanbulspor ise ender ataklarından birinde golü buldu.
• Gençlerbirliği'ne Konya darbesi: 4-1
• Adana'da son gülen Gaziantep: 2-3
• A. Sebat'ı da geçtiler! Diyarbakır durdurulamıyor: 0-1
• Denizli Bursa'nın ümitlerini söndürdü: 0-1
• Ankara'dan gol sesi çıkmadı: 0-0
• Futbolda günün toplu sonuçları şöyle...
16. dakikada Deniz Uygar'ın ceza alanı içinde Pancu'yu düşürmesi sonucu Beşiktaş penaltı kazandı. İstanbulsporlu futbolcular uzun süre hakem Cüneyt Çakır'a itiraz etti. 18. dakikada penaltı atışını kullanan Ümit, Oğuz'un müdahalesine karşın takımını 1-0 öne geçirdi.
21. dakikada Beşiktaş'ın sol kanattan geliştirdiği atakta, İbrahim'in düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu Pancu kullandı. Bu futbolcunun sert vuruşunda, kaleci Oğuz topu kornere çeldi.
28. dakikada soldan gelişen Beşiktaş atağında, İbrahim'in ortasında top savunmadan dönen topa Yasin'in sert vurdu. Kaleci Oğuz, köşeye giden topu bloke etti.
32. dakikada İstanbulspor beraberlik gölünü attı. Soldan kullanılan köşe atışında Beşiktaş savunmasının uzaklaştıramadığı topla buluşan Musa'ın ortasında, Boliç yakın mesafeden kafayla topu filelere gönderdi: 1-1.
Kalan dakikalarda her iki takımın çabaları da gol getirmedi ve ilk yarı 1-1 berabere sonuçlandı.

İKİNCİ YARI

Maçın ikinci yarısına İstanbulspor daha istekli başladı ve orta sahaya hakim oldu. Beşiktaş, orta alanda üstünlüğü sağlayamadığı için hücumda da çoğalamadı.
52. dakikada, Aleks sol kanatta buluştuğu topu, geriden gelen Boliç'e çıkardı. Bu futbolcunun vuruşunda top üst direkten döndü.
61. dakikada, rakibine sert giren İstanbulsporlu Pinto, 65. dakikada da hakeme itiraz eden Beşiktaşlı İbrahim, sarı kart gördü.
67. dakikada, sağdan gelişen Beşiktaş atağında, Sergen'in pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan İlie'nin sert vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
71. dakikada İstanbulspor öne geçti. Bu dakikada ceza alanında topla buluşan Boliç, kaleci cordoba'yı da geçtikten sonra topu boş kaleye gönderdi: 2-1
81. dakikada, gelişen İstanbulspor atağında kale önündeki karambolde Aleks topu filelere gönderdi, hakem ofsayt gerekçesiyle golü geçersiz saydı.
Beşiktaş'ın son 10 dakikada sıklaşan ataklarında gol olmayınca, maç İstanbulspor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

BİLETLİ SEYİRCİLER STADA GİREMEDİ

Beşiktaş'ın cezası nedeniyle İzmit'te yapılan Beşiktaş-İstanbulspor maçında, bileti olan çok sayıda seyirci stada giremedi.
İzmit İzmetpaşa Stadı'ndaki maç için İstanbul'dan bilet alan çok sayıda Beşiktaş taraftarı, stat dolduğu gerekçesiyle içeri alınmadı.
Stat dolu olmasına karşın, maçı 12 bin biletli seyircinin izlediğinin açıklanması ilgiyle karşılandı.
Beşiktaş ve İstanbulspor takımları, geniş güvenlik önlemleri altında maçtan 1.5 saat önce stada geldi. Maçta 950 polis görev yaptı.
Maça basının ilgisi de büyük oldu. Maçta, foto muhabirleri ve kameramanlar dışında yaklaşık 100 gazeteci görev yaptı.
Milli Takımlar Teknik Direktörü şenol Güneş de maçı protokol tribününden izledi.