Gündem İşte PKK’nın kasaları

İşte PKK’nın kasaları

20.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kopenhag ve civarında terör örgütü PKK’ya yardım toplayan kişilere Danimarka polisi operasyon düzenledi. ‘Batman’ adı verilen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Zanlılar terör örgütüne milyonlarca lira yollamış

İşte PKK’nın kasaları


Danimarka’nın başkenti Kopenhag ve civarında önceki gün terör örgütü PKK’ya maddi yardım topladıkları gerekçesiyle polisin “Batman operasyonu” adını verdiği operasyonla gözaltına alınan 8 kişi dün Kopenhag Şehir Mahkemesinde hakim karşısına çıkarıldılar.
Duruşma salonuna toplu olarak getirilen zanlılar, içeri girdiklerinde duruşmayı izlemeye gelen bazı kişilerin alkışlaması üzerine polis alkışı durdurmalarını istedi.

Haberin Devamı

Ölüm orucuna başladı
ROJ TV’nin kapatma davasında da iddia makamından birisi olan Savcı Jakob Buch-Jepsen, mahkemede gözaltına alınanların birer birer kimlik tespitlerini yaparak sırasıyla ne ile suçlandıklarını okudu. Hakim savunma avukatları ve basının itirazlarına rağmen savcının isteği üzerine duruşmanın kapalı kapılar ardında yapılmasına karar verirken salonda bulunan basın mensupları ve izlemeye gelenler dışarı çıkarıldı. Kimliklerin açıklanmasına yasak getirilirken 71 yaşındaki zanlı ölüm orucuna başladı.

Kim neyle suçlandı?

* Türk vatandaşı 40 yaşında: 2009 yılından 2012 yılına kadar toplan 207 milyon kron (yaklaşık 62.1 milyon lira) toplanmasında aktif rol almak aynı zamanda sözde Kürt parlamentosu Danimarka Halk Meclisine sms yoluyla katılımcı sağlamak ve katılmak.
* Türk vatandaşı 71 yaşında: 27,1 milyon kron (yaklaşık 8.1 milyon lira) PKK/Kongra Gel için toplamada aktif rol almak.
* Türk vatandaşı 39 yaşında: 27,1 milyon kron (yaklaşık 8.1 milyon lira) toplanmasında XXX adlı dükkandan aktif olmak ile PKK’nın oluşturduğu sözde parlamento toplantısına katılmak.
* Danimarka vatandaşı 43 yaşında: 27,1 milyon kron (yaklaşık 8.1 milyon lira) parayı terör örgütü PKK/Kongra Gel adına toplamakta aktif olmak ve toplanan paraların bir bölümünü banka hesabına yatırmak. 5 Şubat’ta oluşturulan sözde Kürt parlamentosu toplantısına katılmak.
* Türk vatandaşı 30 yaşında: 27,1 milyon kron (yaklaşık 8.1 milyon lira) paranın PKK/Kongra Gel adına toplanmasında aktif olmak ve Danimarka Halk Meclisi olarak adlandırılan sözde parlamentonun toplantısına iştirak etmek.
* Türk vatandaşı 38 yaşında: 27,1 milyon kron (yaklaşık 8.1 milyon lira) paranın PKK/Kongra Gel için toplanmasında aktif olmak ve sözde parlamento oluşumun 5 Şubat’ta İshöj beldesindeki toplantısına katılmak.
* Türk vatandaşı 45 yaşında: 2006’dan yılından 2012 tarihine kadar para toplamak. ROJ TV A/S ve Mesopotamia Broadcast A/S METV şirketlerine en az 29 milyon kronu (yaklaşık 8.7 milyon lira) aktarılmasında yer almak.
* Türk vatandaşı 28 yaşında: PKK’nın Danimarka sorumlusu olarak PKK/Kongra Gel temsilcileriyle birlikte doğrudan ya da dolaylı olarak para toplamak toplanan paraları PKK’ya ulaştırmak.